Cele mai toxice alimente: studiile au demonstrat că pot declanșa diferite cancere

Nu mai este un secret: multe boli se dezvoltă mai repede prin “aportul” unor produse alimentare.

Cele mai toxice alimente:

MARGARINA

Împăratul Napoleon al III-lea a promis o recompensă oricărei persoane care inventează un înlocuitor ieftin de unt pentru soldați și săraci. Proprietățile sănătoase ale margarinei nu au fost un criteriu ci au contat prețul producției și disponibilitatea rapidă a acestui produs. Astăzi, margarina este considerată răul principal culinar. Dar în trecut ea a salvat viețile a mii de oameni care s-au confruntat cu foametea cumplită din timpul războiului.

Margarina este un aliment pus la zid de oamenii de știință din cauza conținutului de grăsimi trans care apar în urma procesului de hidrogenare și a utilizării materiilor prime de calitate slabă. Consumul regulat și susținut de margarină poate duce la probleme cum ar fi:

  • obezitatea rapidă;
  • dereglarea sistemului hormonal;
  • deteriorarea pereților arteriali;
  • boli cardiovasculare;
  • apariția stadiilor inițiale ale bolii Alzheimer.

SUPA LA PLIC

Din reclame reiese că după ce adaugi apă fierbinte peste conținutul plicului rezultatul este un preparat “ca la mama acasă”. Complet fals și periculos. Supele instant sunt deosebit de dăunătoare pentru sănătate. Consumul supelor la plic este legat de apariția cancerului de colon, a bolilor cardiace și de stomac. Supele la plic conțin record absolut de E-uri periculoase pentru organism.

Potrivit preşedintelui APC România, aceste supe instant “conţin de 80 de ori mai multă sare decât carne, de 5 ori mai multă sare decât legume, sau între 8 şi 12 aditivi alimentari.

O marcă celebră în România se laudă cu a sa Supă de pui cu tăiţei, care nu face decât să inducă în eroare consumatorii, menţionând că produsul nu conţine aditivi alimentari. Fals, spun experţii, care au identificat în acest produs 3 tipuri de potenţiatori de aromă (monoglutamat de sodiu, guanilat de sodiu, inozinat de sodiu), acid citric şi arome, deşi pe ambalajul produsului scria că acestea lipsesc cu desăvârşire.

GUMA DE MESTECAT

Guma de mestecat, chiar dacă este fără zahăr, îți poate afecta corpul și sănătatea în mai multe feluri. Baza gumei de mestecat este un amestec de elastomeri, plastifianți, materiale de umplutură și rășină. Alte ingrediente sunt acetatul de polivinil, care este frecvent numit drept lipiciul tâmplarului' , ceara parafină (un ingredient care este un produs secundar al petrolului rafinat), aspartam.

Aspartamul este metabolizat în organismul nostru sub formă de formaldehidă, o substanță cancerigenă pe care corpul nu o poate elimina prin sistemul său de filtrare reprezentat de ficat și rinichi. Acumularea acestei substanțe în corp duce la dezvoltarea cancerului și a tumorilor pe creier.

SUCURILE CARBOGAZOASE SAU NU, PLINE DE COLORANȚI

Aceste băuturi nu au niciun fel de aport nutruţional pentru organism. În schimb, dacă sunt consumate frecvent pot duce la boli foarte grave. Dacă bem zilnic suc ne vom îngrăşa în medie cu 500 de grame pe lună și creștem ricul de a dezvolta diabet zahat de tip 2, mai ales dacă există o predispoziţie genetică. “Majoritatea sucurilor cu acid sunt făcute strict din tot felul de concentrate și E-uri, adică prafuri, nu au în ele decât chimicale, absolut nimic natural, spun nutriționiștii. O substanţă periculoasă pe care o conţin sucurile carbogazoase este acidul fosforic care ne poate afecta oasele.

Foto: 123rf

Citeste și:

5 alimente care au efectul nurofenului: te scapă de dureri și inflamații

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate