Cele mai spectaculoase atracții istorice și naturale din Corfu

Cele mai spectaculoase atracții istorice și naturale din Corfu

În topul celor mai atractive destinații grecești de vacanță și-a câștigat pe drept locul și Corfu, cea supranumită „Insula de Smarald', datorită culmilor acoperite de vegetație luxuriantă, chiparoși și a plantațiilor nesfârșite de lămâi și mandarini.

Insula Corfu se mândrește nu doar cu atracții naturale uimitoare, dar și cu importante vestigii istorice. De-a lungul timpului, aceasta a fost sub controlul multor culturi și națiuni diferite, oferindu-i o istorie complexă și fascinantă. Capitala Kerkyra și cel mai mare oraș de pe insulă, adăpostește cele mai multe repere istorice, însă vei mai descoperi aici și fermecătoare sate pescărești, edificii de cult de mare însemnătate și plaje uluitoare.

Atracții istorice deosebite în Corfu

Una dintre cele mai populare zone din Corfu este Orașul Vechi al capitalei, locul în care vizitatorii vor găsi cea mai mare concentrare de atracții istorice demne de remarcat.

Descoperă Esplanada, o promenadă și un parc construite de francezi în vremea lui Napoleon, despre care se spune că ar fi a doua piață ca mărime din Europa, și pornește agale în explorarea frumuseților ce te înconjoară. Liston, punctul de întâlnire al localnicilor și turiștilor care se plimbă prin Corfu Town, cu arcadele sale deosebite construite de francezi în secolul XIX, găzduiește un rând de cafenele cochete, ideale pentru a admira împrejurimile.

Te așteaptă Vechea Fortăreață construită de venețieni în anul 1546 pe locul unui castel mai vechi, în interiorul căreia vei găsi o mică biserică, în stilul unui templu doric, construită de britanici în secolul XIX. Continuă-ți drumul spre far, până la cel mai înalt punct al sitului, de unde vei avea parte de priveliști magnifice asupra orașului și peste mare.

Tot în sfera atracțiilor istorice vei putea admira și Noua Fortăreață, ridicată tot de către venețieni în anul 1577 pentru a proteja orașul împotriva turcilor. Din vârful acesteia te poți bucura de o priveliște uimitoare asupra acoperișurilor din teracotă din Kerkyra și spre marea nemărginită de un albastru strălucitor.

La o distanță de aproximativ 10 km de Corfu Town, în Gastouri, se găsește Palatul Achilleion, un monument arhitectural spectaculos, construit în anul 1890 ca palat de vară pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, cunoscută sub numele de Sisi. Vila decorată în stil neo-clasic, cu scări mărețe și fresce uimitoare, adăpostește în interior mobilier de epocă, tablouri și unele dintre ținutele împărătesei.

Grădinile care împrejmuiesc palatul reprezintă punctul culminant al acestei vizite și impresionează prin splendoarea și liniștea cu care te înconjoară
acest colț de paradis, de un verde uimitor. Plină de statui din secolul XIX și cu o vedere panoramică specială asupra dealurilor și mării, acesta este un loc potrivit să zăbovești și să te bucuri pur și simplu de tot ce ai în jur.

Splendoare la malul mării

Una dintre cele mai atractive stațiuni din Corfu este fără îndoială Paleokastritsa, un mic sat din nord-vestul insulei, care adăpostește mănăstiri și biserici cu semnificație istorică, precum și plaje spectaculoase. Promenada asfaltată care îmbrățișează coasta îți oferă oportunitatea de a te plimba la pas pe lângă nisip, bucurându-te de vederile asupra mării, ideală atât pentru înot, cât și pentru sporturi nautice.

Una dintre cele mai pitorești zone ale insulei este localitatea Kanoni, unde se găsește și faimoasa Insulă Pontikonissi, cel mai cunoscut și mai fotografiat loc din Corfu. Un pasaj îngust cu o lungime de 300 metri conectează insula cu bisericuța Panagia Vlacherna, construită în secolul XVII. Admiră frumoasele fresce din interior și iconostasul sculptat din lemn, acoperișul din gresie roșie, iar deasupra porții de la intrare, un turn înalt cu o clopotniță.

Bărcile de pescuit pleacă frecvent de la biserică și te poartă până la legendara insulă de un verde luxuriant, care și-a luat denumirea de Insulă a Șoarecelui de la dimensiunea sa minusculă. În centrul insulei se găsește Biserica Pantokrator, ridicată în secolul XIII.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT). 

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfutarife de la 407 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 2*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 12.08 si 19.08, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta