Cele mai potrivite tipuri de materiale pe care să le porți cu stil în această toamnă

Toamna începe să își facă simțită prezența și te convinge că ținutele de vară, cu care te îmbrăcai zilele trecute la job, nu se mai potrivesc în dulapul tău. Este momentul acela din an în care alegi ce haine păstrezi și pe care le pui deoparte pentru anul viitor.

Este normal ca schimbarea sezonului să ne facă să ne modificăm garderoba și pentru asta trebuie să fim pregătite. Materialele sunt cel mai important detaliu din ținuta noastră și trebuie să fie, în primul rând, de calitate, pentru a se întreține ușor și a rezista în timp. Aceste trei materiale te vor ajută să ții pasul cu schimbările meteo și să ai o ținută proaspătă și în tendințe.  

1. Bumbacul

Este o țesătură naturală, pe care o poți purta în orice sezon, care te protejează și îți lasă pielea să respire. Bumbacul este plăcut la atingere și îl poți purtat direct pe piele, fiind un material ideal pentru bluzele de corp, pentru că are tendința să urmeze în mod firesc linia acestuia. Bumbacul este neprielnic bacteriilor și reprezintă cea mai bună variantă pentru persoanele cu pielea sensibilă la materiale sintetice.

Din aceste motive, bumbacul organic este o variantă din ce în ce mai folosită în industria textilă, fiind recomandat persoanelor cu dermatită, conform unui studiu publicat de Național Center for Biothechnology Information.

 2. Lâna

Poate proveni de la oi, capre sau chiar cămile și te protejează foarte bine împotriva frigului și a vântului. Hainele din lână pot părea greoaie sau dure, dar nu este deloc așa. Tehnologia a evoluat foarte mult iar hainele din lână, mai ales cele din lână merinos, sunt ușoare, confortabile, moi și plăcute la atingere, în plus sunt singurele eficiente la temperaturi scăzute.

Lâna, spre deosebire de alte materiale, își păstrează proprietățile termice de izolare și atunci când este umedă, ceea ce o face materialul ideal pentru sezonul ploios.

Lâna este folosită de designeri în toate articolele vestimentare, de la cele mai simple – lenjerie intimă, până la cele mai complexe și mai elegante – paltoane de damă.

Asigură-te că garderoba ta conține articole din lâna, pentru că vor trece cu ușurință testul timpului și te vei bucura de ele mai multe sezoane.

3. Poliesterul

Considerat un material inteligent care menține căldura corpului și atunci când transpirăm sau când vremea de afară este rece și umedă, poliesterul este foarte folosit în industria textilă. Este un material practic și economic care nu se șifonează și nu trebuie călcat. Când poliesterul a ajuns pentru prima dată pe piață, în anii 1950, a fost primit ca un material minune tocmai datorită proprietăților sale speciale.

Este foarte des folosit împreună cu alte materiale, în amestecuri de poliester cu bumbac sau cu lâna, pentru că este un material ușor de purtat și de întreținut.

În funcție de procesul de producție, poliesterul poate semăna cu mătasea, bumbacul sau lâna.

Toamna alege sacouri sau jachete care au și un conținut de poliester, ca să fii protejată de frig și să îți permită să te miști în voie.

Data viitoare când ești nehotărâtă în privința hainelor și nu știi exact pe care să le alegi, amintește-ți că materialul ar trebui să fie primul criteriu de selecție. Calitatea hainelor primează, în detrimentul cantității.

(P) Material realizat în colaborare cu Answear.

Sursa foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda