Cele mai noi simptome Covid-19: De la „Degetul Covid” la urticarie

Încă de la începutul pandemiei de Covid-19, specialiștii din întreaga lume au raportat trei simptome principale ale bolii. Tusea persistentă, febră și pierderea gustului și al mirosului sunt toate listate ca simptome cheie.

Persoanele care au oricare dintre aceste simptome sunt sfătuite să efectueze un test Covid-19 și să se izoleze. Experții au avertizat, totuși, că persoanele care au varianta Delta sunt mai predispuse să prezinte simptome care seamănă cu o răceală obișnuită, cum ar fi curgerea nasului.

Datele din aplicația ZOE Symptom Tracker arată că cele mai multe simptome înregistrate de persoanele care testează pozitiv, în prezent, sunt curgerea nasului. Aceasta este urmată de dureri de cap, strănut, dureri în gât și pierderea mirosului. Pe măsură ce infecțiile continuă să crească, mulți oameni și-au înregistrat simptomele și le-au discutat pe platformele de socializare.

Mai mult decât atât, persoanele infectate au raportat o serie de simptome ciudate, de exemplu „degetul Covid-19', urticarie sau piele exfoliată. Potrivit rețelei de socializare, Reddit, o femeie a povestit cum pielea i s-a exfoliat de pe mâini după ce a contractat virusul. Ea a explicat cum degetele ei deveniseră „uscate și dezlipite', alții comentând, de asemenea, că au experimentat acest lucru, unii spunând că mâinile și picioarele lor s-au exfoliat.

Pentru mulți oameni, simptomele nu sunt cauzate de virusul în sine, ci de imunitatea organismului. Profesorul Tim Spector, de la King’s College din Londra și liderul aplicației ZOE pentru urmărirea simptomelor, a spus că peelingul pielii ar putea avea legătură cu un alt simptom raportat pe scară largă.

„Sună similar cu `Degetul Covid-19`, ceea ce este cu siguranță real. Este frecvent pe degetele de la picioare, dar poate implica și degetele de la mâini. Pielea este zbârcită și se poate exfolia. Aplicația ZOE a raportat acest lucru într-un moment în care nimeni nu a luat-o în serios.”

Un alt simptom ciudat care a fost raportat este pielea asemănătoare prunelor. O femeie în vârstă de 23 de ani a spus că dacă atinge apa, pielea i se zbârcește.

Ea a explicat că a început în jurul zilei a cincea a infecției ei cu Covid-19 și a spus că mâinile i s-au simțit strânse și uscate în timp ce își clătea părul.

„La câteva minute de când mi-am făcut dușul, pielea pe mâini a devenit extrem de `șifonată`', a povestit ea, precizând că era ceva ce nu mai experimentase până acum, potrivit The Sun.

Mulți oameni au raportat probleme cu pielea după ce au fost infectați cu Covid-19 și acest lucru ar putea fi cauzat de o activare excesivă a unei părți a sistemului imunitar cunoscută sub numele de „răspuns la complement'. Acest lucru duce la deteriorarea vaselor de sânge.

Un alt pacient a spus că infecția ei a început cu simptome asemănătoare gripei, dar că fața și pielea ei au început să o mănânce.

Rebecca Lefevre, în vârstă de 31 de ani, a spus că erupția cutanată s-a înrăutățit atât de mult, încât și buzele i s-au umflat și a trebuit să sune la o ambulanță. A întrebat medicii dacă acest lucru este din cauza virusului, însă aceștia „i-au respins îngrijorările, oferindu-i antihistaminice'.

Urticaria apare adesea alături de alte afecțiuni și sunt mai frecvente la pacienții cu vârstă mijlocie.
Studiile anterioare din China și Italia au constatat că 26% dintre pacienții cu Covid care aveau probleme cu pielea aveau urticarie.

„Infecțiile virale sunt un factor declanșator cunoscut al urticariei, deoarece cauzează descompunerea celulelor și eliberarea histaminei printr-o cascadă de reacții în sistemul imunitar', au declarat specialiștii.

Covid,Toes.,Coronavirus,Symptoms,-,Swelling,And,Discoloration,,Purplish,Color,SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Medicamentele utilizate pentru tratamentul Covid-19, cum ar fi corticosteroizii și remdesevirul, pot provoca reacții adverse la unii pacienți. Experții au spus că este important de reținut că urticaria poate apărea dacă sunt administrate medicamentele de mai sus.

Alte persoane care postează pe Reddit au spus că au suferit insomnie după ce au contractat virusul. Însă prof. Spector a spus că lipsa somnului ar putea fi de fapt mai mult din cauza stresului cauzat de boală decât o reală problemă cu somnul.

Nici unul dintre aceste simptome nu apare pe lista oficială cu simptome Covid-19. Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui trecute cu vederea aceste simptome. Ar trebui actualizată acea listă și să nu fie subestimată inteligența oamenilor atunci când vine vorbea despre înțelegerea simptomelor.

Foto: 123RF, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri