Cele mai interesante curiozități despre femei. 6 lucruri la care cu siguranță nu te-ai gândit niciodată

Noi, femeile, suntem minunate și unice. Atât în ​​interior, cât și în exterior, ne bucurăm de anumite avantaje față de bărbați: suntem mult mai intuitive și mai empatice, suntem excesiv de sentimentale, dar și destul de puternice. Suntem dulci și delicate, dar în același timp temperamentale și hotărâte și, cel mai important, suntem dătătoare de viață. Te-ai întrebat vreodată ce ne face atât de speciale? Există câteva lucruri la care cu siguranță nu te-ai gândit niciodată.

Femeile au câteva secrete bine păstrate și pe care multe dintre noi nici măcar nu le ştim, să nu mai vorbim despre cât de perfect este corpul nostru şi cât de fascinant funcționează creierul nostru. Iată cȃteva curiozităṭi la care sigur nu te-ai fi gȃndit.

Cele mai interesante curiozități despre femei

1. Hormonii feminini ne permit să trecem prin schimbări extreme. Femeile au trecut întotdeauna prin nenumărate schimbări grație hormonilor. De fapt, hormonii ne afectează mai ales în zilele de menstruație, sarcină, postpartum, făcându-ne mai sensibilie și instabile din punct de vedere emoțional.

2. Avem cu 11% mai mulți neuroni. Una dintre cele mai puțin cunoscute curiozități ale femeilor este că avem un număr mai mare de neuroni care ne permit dezvoltarea empatiei și înțelegerea altora. Totodată, ei reprezintă un instrument excelent pentru a deduce informații din puține date.

3. Avem cea mai mare celulă din ființa umană. Așa sunt femeile! Un ovul măsoară aproximativ 0,14 milimetri, fiind foarte asemănător cu dimensiunea unui sȃmbure de măsline, astfel încât acesta poate fi vizibil pentru ochiul uman. S-a dovedit că ovulul este cea mai mare celulă din corpul uman.

4. Sânii femeii se schimbă constant în mărime. Pieptul unei femei crește în mod constant în toate etapele pe care experiențele corpului le au, cum ar fi menstruația, orgasmele, sarcina. Deoarece corpul unei femei produce niveluri mai ridicate progesteron în timpul menstruației, sarcinii și în timp ce luăm pilule contraceptive, sânii pot crește considerabil. Dar asta nu e tot, sanii se pot mări, de asemenea, în proporție de până la 25% atunci când femeia este excitată sexual. Incredibil, nu?

5. Noi producem mâncarea perfectă. Prin faptul că devin mame, majoritatea femeilor sunt capabile să producă alimentele de care bebelușii au nevoie în primele luni de viață.

6. O femeie poate avea mai mult de 500 de perioade menstruale pe parcursul vieții. Dacă te uimește, asta nu e tot! O femeie își petrece 4 ani din viață la menstruație. Fără îndoială, corpul feminin este fascinant!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt cele mai frecvente greșeli din alimentație?

Ce reguli ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou?

Care este culoarea anului 2019?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse