Cele mai importante lecții care te pot ghida în cariera în IT

Ți-ar plăcea să lucrezi într-un domeniu în care să ai ocazia de a învăța ceva nou în fiecare zi și de a-ți dezvolta abilitățile? Ai pune pe listă și o echipă prietenoasă, un pachet de beneficii personalizat în funcție de preferințele tale, bonusuri, program flexibil și posibilități de avansare? Tocmai ai creat profilul unui job în IT. Însă imediat intervin teama, timiditatea, apatia sau anxietatea care te pot face să renunți la căutarea unui nou loc de muncă.

Text: Mihaela Pascari

Emoțiile sunt firești, contează să le folosești ca un combustibil motivațional. Să găsești în tine curajul de a încerca ceva nou. De exemplu, explorează joburile dedicate testerilor pe eJobs.ro! Vei descoperi că cele pentru nivel începător (entry-level) au câteva cerințe accesibile, precum abilitatea de a vorbi și a scrie bine în engleză, atenția la detalii, capacitatea de a-ți organiza task-urile și de a le prioritiza, dorința de a învăța ceva nou. Și pentru a-ți fi mai ușor în această călătorie nouă în plan profesional, îți prezentăm principalele lecții de care merită să ții cont și să le aplici în testare. Bonus: cursuri care-ți vor da cunoștințele și te vor ajuta să deprinzi abilitățile necesare pentru domeniul IT.

Comunicarea este esențială pentru reușita jobului tău

Atunci când munca ta presupune să găsești greșeli, este important să le transmiți programatorilor într-un mod cât mai clar, fiind atentă și la exprimare. Ai observat și situația în care programatorii prioritizează erorile, raportate de testerul X, dar nu de către testerul Y? Testerul X oferă întotdeauna informații mai clare despre eroarea raportată. El investighează problema, încearcă să-i înțeleagă cauza principală, iar în raport va detalia bug-urile și soluțiile, de aceea dezvoltatorilor le place să prioritizeze erorile sale.

De asemenea, contează mult și felul în care formulezi mesajul către programatori. Nimeni nu ar dori să audă „ai făcut greșeli', dar toată lumea ar răspunde pozitiv la „putem face asta mai bine în acest fel, nu crezi?'


Procesul de învățare nu se oprește niciodată

Când lucrezi într-un domeniu în care tehnologia se schimbă zilnic, este important să ții pasul cu ea și să găsești sursele de unde te poți documenta și învăța.

Internetul este plin de cursuri, tutoriale, bloguri pentru a învăța lucruri noi în testare. Dar care dintre aceste surse corespunde cel mai bine așteptărilor tale? Care îți oferă ocazia de a și practica ceea ce înveți, astfel încât să fii cât mai pregătită pentru primul job de tester?

Poți alege să te înscrii în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să faci schimb de experiență cu ceilalți cursanți. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job.

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București

ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani

ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

ai absolvit cel puțin 8 clase

dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online

ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții

ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Cel mai important rol al tău este cel al utilizatorului final

Gândește-te la diferite situații de navigare pe desktop și pe mobil, realizează o comandă, verifică cât timp durează să faci acea comandă, cât durează să se încarce paginile.  Ia în calcul faptul că oamenii nu navighează pe internet, respectând indicațiile vreunui manualul de utilizare. Oamenii își doresc site-uri simple și prietenoase, iar misiunea ta este să testezi acea simplitate.
Poți face diferența prin capacitatea lor de a asculta, de a înțelege și de a analiza produsul testat din mai multe unghiuri, luând în considerare feedbackul utilizatorului final.


Presiunea nu este o soluție. Nu ești singură în această călătorie!

Există o concepție greșită în industrie și anume aceea că testerii trebuie să găsească toate problemele și, dacă site-ul nu funcționează bine, este în mare parte din cauza lipsei de testare sau din cauza testerilor care poate nu și-au făcut treaba așa cum trebuie. Evident că și acestea pot fi explicațiile, însă în joc este și munca programatorilor, timpul, tool-urile folosite pentru testare, comunicarea în echipă. Atunci când identifici anumite probleme care ar putea sta în calea eficienței tale, este important să le prezinți echipei și împreună să optimizați activitatea.

Pentru a persevera, asociază testarea cu lecțiile de pian

Dacă ai luat lecții de cântat la pian sau ai prieteni care ți-au povestit experiența lor în domeniul muzical, știi probabil că nu există perfecțiune.

Ai nevoie de timp și răbdare pentru a-ți dezvolta abilitățile și poți oricând să înveți ceva nou în fiecare zi sau să îmbunătățești ceea ce ai învățat. Foarte important este să repeți și să dai dovadă de perseverență chiar dacă lucrurile nu-ți ies ca la carte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial