Cele mai frecvente obiceiuri care îți distrug dinții

Zâmbetul este una dintre armele de seducție imbatabile ale oricărei femei. Însă nu există zâmbet frumos în lipsa unei danturi frumoase și, mai ales, sănătoase.

obiceiuri care iti distrug dintii

Deși cele mai multe dintre noi știu cum trebuie să-și îngrijească dinții, există câteva gesturi pe care le considerăm sănătoase, dar care nu sunt nici pe departe așa. Acestea nu doar că nu aduc nicio îmbunătățire aspectului danturii, dar, mai mult, o deteriorează. Află, așadar, care sunt cele mai periculoase obiceiuri care îți distrug dinții și evită-le începând chiar de azi.

Periajul prea puternic al dinților

Deși singura cale de a evita problemele buco-dentare este periajul viguros al dinților, acest gest poate duce la deteriorarea smalțului acestora, la sensibilizarea lui, la dezvoltarea unor inflamații ale gingiei sau, mai rău, la retragerea gingivală.

Soluția? Execută un periaj ușor și circular al dinților timp de 45 de secunde, pe fiecare din cele 4 părți ale gurii: partea superioară dreaptă și stângă, partea inferioară dreaptă și stângă. Spală-ți dinții în această manieră de 3 ori pe zi.

Utilizarea unei paste de dinți neadecvate

Folosirea unei paste de dinți neadecvate se numără printre cele mai comune obiceiuri care îți distrug dinții. Alegerea pastei de dinți nu se face la repezeală tocmai pentru că aceasta este o componentă esențială a îngrijirii dinților, dacă nu cea mai importantă.

Anumite paste de dinți care albesc conțin componente abrazive al căror rol este acela de a îndepărta petele de pe dinți. Totuși, dacă se abuzează de ele, consecințele sunt dintre cele mai nefericite: în timp, smalțul se deteriorează, iar gingiile se retrag.

Soluția? Alege pasta de dinți corespunzătoare celor mai frecvente probleme dentare ale tale: există paste de dinți speciale pentru dinți sensibili, pentru tartru, pentru albire etc.

Folosirea incorectă a aței dentare

Rolul aței dentare este acela de a elimina placa bacteriană și resturile alimentare acumulate în zone unde periuța de dinți nu poate ajunge. Neeliminate la timp, acestea pot determina dezvoltarea cariilor și a bolilor gingivale.

Problema este că multe persoane nu știu s-o folosească în mod corect. Ața dentară se ține întinsă între degetul mare și arătător al mâinii și se glisează în spațiile dintre dinți cu o mișcare de du-te vino verticală. Nu apăsa cu prea mare putere pentru că riști să-ți rănești gingia.

Consumul alimentelor care pătează dinții

Dacă ai da orice să ai un zâmbet seducător, cu siguranță ai fi în stare să faci și niște compromisuri. De exemplu, ai putea elimina din alimentația ta alimentele care pătează dinții. Sosurile, cum ar fi sosul de soia sau cel de curry, fructele roșii, ceaiul, cafeaua sunt complet neprietenoase cu dantura ta. Sau, dacă nu poți renunța definitiv la ele, spală-te pe dinți imediat ce le-ai consumat.

Acestea 4 sunt cele mai frecvente obiceiuri care îți distrug dinții. Din păcate, multe dintre noi nu și-au dat seama că greșesc procedând în modurile descrise mai sus și că fac mai mult rău decât bine danturii. Ține cont de recomandările noastre și îți garantăm că te vei bucura de un zâmbet demn de revistă mulți ani de-acum încolo.

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate