Cele mai bune destinaţii pentru vacanţa de iarnă

sport

Te gândeşti deja unde să pleci la schi în iarna asta? Cauţi pârtii excelente şi atracţii sportive, relaxare şi distracţie? Am găsit câteva locaţii, între Alpi şi Carpaţi, ideale chiar şi pentru cei mai pretenţioşi fani ai schiului.

Valea Prahovei

Dacă este vorba de pârtii de ski din România, cele mai bune condiţii le găseşti fără îndoială în Poiana Braşov, chiar la baza masivului Postăvaru, dar dacă vrei să îmbini alunecarea pe pârtii cu peisajul deosebit, poţi alege Cota 2000 din Sinaia sau poţi încerca Straja ori noile pârtii de la Vidra.

Majoritatea pârtiilor întinse de-a lungul Vaii Prahovei au stătut internaţional şi beneficiezi aici de nocturnă, tunuri de zăpadă artificială, instalaţii de transport pe cablu de capacitate mare şi telegondole.

În apropiere, pârtia Sorica din Azuga, singura din România omologată de Federaţia Internaţională, are 2100 metri lungime şi o diferenţă de nivel de 560 metri, ceea ce îi oferă o bună accesibilitate şi pentru schiorii de nivel mediu, plus instalaţie de nocturnă şi de zăpadă artificială.

Cazare – costul unei camere la hotelul Tirol din lanţul Rina porneşte de la 46 de euro pe noapte. (poiana-brasov.ro)

Vârtop – plajă la înălţime

vartop

Vîrtop-ul situat aproape de Petrosani este una dintre cele mai bine structurate staţiuni de iarnă din România, unde schiezi înconjurat de  pădurile de brazi ale Parângului, în mijlocul unui peisaj de vis.

Pârtiile sunt perfect întreţinute cu utilaje de bătut zăpada şi sunt deservite de şase teleschiuri şi un telescaun, iar în zonă există peste 1200 de locuri de cazare. Poţi face şi drumeţii, la Groapa Ruginoasa sau Scărişoara şi, în plus, vei reuşi să combini schiul cu plaja la peste 1.700 m.

Cazare. O cameră la Pensiunea Aurora, chiar la baza pârtiei, costă 100 de lei pe zi, dar tariful este negociabil (arieseni.info)

Platoş – superlativ particular

copyright_Stubaier_Gletscher (3)Cut

Gândită de la zero în urmă cu câţiva ani, Arena Platos este probabil, singura staţiune de schi particular din România, bine pus la punct, unde există cele mai mari şanse să găseşti, din primele zile ale sezonului, condiţiile de schi bune şi pârtii excelent întreţinute.

Există nocturna, schi-bus, o şcoală de schi pentru mici şi mari, distracţii şi animatori, dar şi evenimente, de la concursuri haioase la Revelion pe pârtie. Este situată la ieşirea din Sibiu, cu acces lejer, pe şosea asfaltată, ai la dispoziţie pârtii pentru începători şi pârtii uşoare pentru coborâri lejere, există restaurante cochete şi cazare în imediata vecinatate.

Poţi vizita şi Sibiul, şi Răşinariul dar poţi merge şi la Păltiniş, prima staţiune montană din România.

Cazare. Cabana Nora cu 80 lei camera, Vila Verde, lângă pârtie, cu 120 lei (turistinfo.ro ) sau, pentru romantici, nostalgic si pretenţioşi, unul dintre conacele şi castelele superbe din secuime. Intră şi vezi pe: romaniabyheart.ro

Izvoare – în familie

vis

Locaţie cu un peisaj de vis aflată la 1000 metri înălţime, lângă Baia Mare, Izvoare este staţiunea perfectă pentru o vacanţă de iarnă de familie, unde să te bucuri de linişte şi frumuseţe, dar şi de veselia în mişcare a sporturilor albe.150 de zile cu zăpadă pe an, pârtii de nivel uşor, potrivite pentru

începători, dotate cu schi-lifturi, nocturnă, plus pârtie pentru snowboard cu trambuline şi oferte deosebite, cum ar fi echitaţia pe zăpadă pentru adulţi şi copii. Varianta pentru împătimiţii schiului: Borsa, pe Valea Vişeului, unde există pârtii lungi, de nivel greu, dar şi o trambulină naturală, unică în Europa.

Cazare. Mulţime de oferte în zona pentru toate gusturile. De ales Complexul Poiana Soarelui, cu preţuri de la 100 lei pe zi (statiuneaizvoare.ro)

Stubai – El Dorado de iarnă

copyright_Stubaier_Gletscher (5)cut

Devenită tradiţie a vacanţelor de iarnă în Europa, Valea Stubai din Austria este perfectă nu doar pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar şi pentru cei care preferă activităţi în afara pârtiilor.

Atracţiile sezonului de iarnă din zona Schlick sunt: noua instalaţie de urcare Zirmachbahn, un telescaun de şase persoane cu bule de protecţie şi încalzire în scaune, dar şi ofertele pentru iubitorii de senzaţii tari, care pot urca deasupra gheţarului cu parapanta sau deltaplanul, ori pot face căţărări pe cascade îngheţate.

Cazare. Pachetul „Big Family' Stubai cuprinde: 7 nopţi cazare cu mic dejun sau demipensiune, skibus şi abonament de schi complet pentru doi adulţi şi un copil sub 10 ani, îngrijire Big Family Stubai cu prânz inclus şi costa de la 1.145 de euro de familie. (Asociaţia de turism Stubai Tirol, www.stubai.at)

Chamonix – aventura franceză

aventura-franceza

Chamonix-ului, una dintre cele mai căutate şi frecventate staţiuni europene, îi revine primul loc atunci când vorbeşti despre locaţiile franţuzeşti clasice, de iarnă.

Orăşelul, deosebit de pitoresc, trăieşte exclusiv în jurul Mont Blanc-ului, cel mai înalt vârf din vestul Europei. Mergi aici, sau la Val d`Isere, dacă eşti în căutare de aventură, dar dacă preferi mai puţină acţiune, alege Trois Vallees cu staţiunile Courchevel, Miribel şi Les Menuires, dar înconjurate şi de multe alte localităţi micuţe, perfecte pentru schiorii în cautare de pârtii „virgine.

Varianta apropiată este Cortina d`Ampezzo din Dolomiţii Italiei, una dintre cele mai rafinate şi pretenţioase staţiuni europene, plină de stil şi eleganţă, cu o mare varietate de pârtii şi o mulţime de activităţi captivante.

Cazare. Apartament în vila de la 580 euro (Androsace-Rose, vila 4 persoane) la 1710 euro (Chalet June, 3 camere la buza pârtiei). Mai multe pe: en.ski-france.com

Verbier – soare şi linişte

verbier

Verbier este recunoscută ca fiind una dintre cele mai însorite staţiuni din Alpi şi chiar din toată Europa, un loc cu zăpadă garantat perfect şi cu posibilităţi egale, atât pentru schiori începatori cât şi pentru experţi.

În apropiere ai de ales între alte oferte excelente: Zermatt – locul peisajelor superbe, unde nu sunt permise automobile, dominat de piramida gigantică a Matterhorn-ului, sau Jungfrau, pe care poţi să urci cu trenul, una dintre cele mai pitoreşti călătorii feroviare de pe planetă.

Cazare. Oferte speciale: Les Touristes Hotel, 273 lei (ro. hotelmage.com)

Bansko – tradiţionalul de aproape

Bansko_juniorskiclub_w07_08 (4)Cut

Varianta din Bulgaria, pe care în mod sigur n-o vei regreta este Bansko, un orăşel vechi şi fermecător, pe coastele muntelui Pirin, considerat cel mai bun centru de schi din Europa Centrala şi de Est şi având primul „parc de distracţii pentru snowboard-uri, din Balcani.

Ideal daca nu vrei să pierzi prea mult timp pe drum, să ai confort, relaxare şi distracţie la un preţ accesibil, nocturnă şi o mulţime de pârtii, instalaţii de cablu şi ski-lifturi, dar şi hoteluri excelente, mâncare bună şi ospitalitate

veritabilă. Un bonus: cei cinci kilometri de pârtii „la liber, întinse de la Banderishka Polyana pâna în oras şi clipele în lumea tradiţiilor bulgăreşti în micile „mehana, cu mâncare tradiţională, vinuri bune şi muzică live.

Cazare. Condiţii excelente începând de la 15 euro pe zi (Grand Royale Hotel). Vezi şi: veltravel.ro 

Vezi şi Vis de iarnă în staţiunile montane din Europa

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta