Cele mai bune ceaiuri de plante

Cele mai bune ceaiuri de plante

Incearca si tu
1.Coada soricelului

Se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor, ca enterocolitele si gastritele. Calmeaza colicile stomacale, ajuta la eliminarea gazelor si restabileste pofta de mancare. Influenteaza in bine menstruatia neregulata, avand proprietatea de a regla hemoragiile abundente si de a calma durerile.

2.Stejarul

De la stejar se foloseste coaja din care se face o fiertura care combate diareea. Extern, baile duc la vindecarea hemoroizilor, a bolilor de piele si a degeraturilor.

3.Ienuparul

Din fructele de ienupar se prepara un ceai care are actiune diuretica si antiseptica, dand bune rezultate in bolile de rinichi. Prin diureza pe care o produce, ceaiul din fructe de ienupar aduce la ameliorare in reumatism. Gravidele si bolnavii care prezinta inflamatii manifestate prin urinare cu sange vor evita consumarea acestui ceai.

4.Obligeana

De la aceasta planta se folosesc sub forma de ceai si tinctura tulpinile subterane numite rizomi. Ele contin un ulei volatil datorita caruia obligeana are proprietati tonic – aperitive, sedative, analgezice si se foloseste ca stimulent gastric.

5. Papadia

Papadia se recomanda ca medicament in bolile unde exista un dezechilibru glanduar. Astfel, ceaiul de papadie se recomanda la obezitate, in boli de ficat, marind secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare la convalescenti, are actiune diuretica. Prin diureza pe care o produce, face ca toxinele din corp sa se elimine si ajuta indirect in eczeme si alte boli de piele, in guta, reumatism si ateroscleroza.

6.Trandafirul

De la trandafir se folosesc petalele. Petalele uscate, in infuzie, se folosesc sub forma de comprese pentru ochii obositi, in gargare, macerare in miere de albine, in tratamentul afectiunilor bucale la sugari. Ceaiul facut din 1 – 2 lingurite de petale la 250 g de apa se recomanda in diaree cronica.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste