Multe gospodine au început deja pregătirile pentru toamnă, așa că s-au apucat de gătit tot felul de rețete tradiționale, pentru a pune la păstrare provizii pentru sezonul rece. Unul dintre alimentele care nu ar trebui să îți lipsească din cămară, pe timpul iernii, sunt gogoșarii dulci-acrișori în oțet. Iată cum să-i prepari pe cei mai buni!
Vă propunem o rețetă orginală de gogoșari delicioși în oțet, care nu sunt nici foarte acri, nici dulci. Cel mai important detaliu este că aceștia vor rămâne tari pe toată durata conservării.
Dacă ești topit după murături, avem și rețeta de gogoșari în bulion!
Când prepari această rețetă, poți să amesteci gogoșarii și cu alte legume cum ar fi conopidă, varză roşie, boabe de struguri şi morcovi, în funcție de gust. Dacă preferi gogoșarii simpli, trebuie doar să-i pui în borcan alături de ţelină, hreanul, boabele de muştar şi piper.
Primul pas este să speli foarte bine legumele, să le cureți de coajă și semințe, după care să le tai și să le așezi în borcanele curate şi uscate. După care, adaugă câteva foi de foi de dafin, boabe de muştar şi piper, potrivit gustos.ro. Separat, într-o oală amestecă bine oţetul, apa, sarea, plicurile de pikant fix şi zahărul, apoi fierbe amestecul până dă în clocot.
Compoziția se toarnă fierbinte peste legumele din borcan, cu ajutorul unui polonic. Lichidul trebuie să fie turnat încet și cu mare grijă pentru ca borcanele să nu se spargă. La final, borcanele se sigilează imediat cu capace. Este indicat să le păstrezi într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină, în cămară sau în beci. Gogoșarii vor fi delicioși și se vor păstra tari și fragezi pentru multe luni.
Afla si cum se sterilizeaza borcanele
Nu ratați aceste rețete de zacusca de peste
Încercați și aceste rețete de gogosari in otet
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Cum să faci un magiun de prune ca la bunica
Tortellini cu brânză și roșii cherry, în sos alb! Un preparat delicios, perfect pentru masa de prânz
Cum se face cea mai bună rețetă de zacuscă de pește
Înghețată de casă cu unt de arahide
Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete și ciuperci. Rețeta unui preparat delicios