Cei care știu limbi străine vor primi salarii mai mari

Cei care știu limbi străine vor primi salarii mai mari

Autoritățile vin cu vești bune pentru cei care cunosc limbi străine. Aceștia vor primi salarii mai mari. Astfel, vorbitorii de engleză şi încă o limbă străină primesc oferte salariale de la angajatori cuprinse între 3.000 lei şi peste 8.000 lei lunar.

Cel mai bine plătiţi sunt vorbitorii de engleză care știu și olandeză, norvegiană, suedeză, daneză sau chineză, potrivit economica.net. De obcei, remuneraţia constă în salariu de bază şi bonus de limbă străină care variază funcţie de raritatea acesteia.

Cu toate acestea, specialiștii în reserse umane găsesc foarte greu români care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi rare, drept urmare uneori recurg la expaţi pentru a ocupa posturile vacante.

„Circa 5% dintre candidaţii recrutaţi pentru posturi care presupun cunoaşterea unei limbi rare sunt expaţi”, a spus recrutorul Alexandra Manole, pentru sursa citată.

Mai mult, ea a explicat că procesul de recrutare este din ce în ce mai dificil și pentru cei care vorbesc limbi mai puțin rare, cum sunt franceza, germana, portugheza și rusa. Candidații care cunosc aceste limbi nu îndeplinesc alte cerințe, cum ar fi studii tehnice sau ecomice, care sunt necesare pentru ocuparea anumitor posturi.

Peste 80% din candidaţi consideră că vorbesc o limbă straină la nivel avansat, deşi nivelul real este unul mediu, a mai spus recrutorul.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Decizie importantă în favoarea copiilor! Toţi părinţii divorţaţi trebuie să știe asta

Care-i treaba cu 'denunțul' din 'Moromeții' de la Olimpiada de limba română?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie