Elena Ceaușescu purta imitații după Chanel făcute la APACA

Elena Ceaușescu purta haine imitații după Chanel

Se spune despre ea că orice-ar fi purtat nu reușea să iasă în evidență. Hainele pe care le purta Elena Ceaușescu erau croite în țară. Tiparele și croiala erau realizate la APACA.

Avea sau nu avea stil Elena Ceaușescu?

Elena Ceaușescu era o femeie simplă fără urmă de simț estetic. Hainele ei arătau aproape toate la fel, iar cele care săreau puțin în evidență, erau realizate de croitoresele de la APACA după tipare ce imitau creațiile Chanel.

Nu prea purta bijuterii, cu excepția verighetei, deși protocolul impunea ca înalții oaspeți care vizitau țara noastră să ofere cadouri deosebite. Astfel, Elena Ceaușescu își strângea în seif diamante veritabile și perle rare chiar dacă în țară, în timpul delegațiilor oficiale, nu le purta aproape niciodată.

Capriciul ei era părul tapat cât mai mult și dat pe spate. Nu era o femeie deschisă și prietenoasă. Este cunoscută invidia pe care o nutrea față de frumoasa actriță Violeta Andrei, soția lui Ștefan Andrei, ministrul de externe al lui Ceaușescu. Poate de aceea, soția dictatorului se înconjura de femei mult mai în vârstă decât ea, nesofisticate și plinuțe.

Toate hainele și deux-piece-urile din garderoba Elenei Ceaușescu se realizau în țară, deși majoritatea materialelor erau din import. Nefiind o femeie cu un desăvârșit gust estetic, Elena Ceușescu nu făcea diferența dintre țesăturile prețioase și cele sintetice.

Le prefera pe cele sintetice pentru ușurința în a le purta și îngriji. Pentru că nu avea un corp armonios, rochiile Elenei Ceaușescu păreau diforme și fără personalitate, lălâi, nefinisate. Iar trăsăturile aspre ale chipului se imprimau și asupra ținutelor.

Ultimul palton purtat

Celebra haină purtată în ultima ei zi de viață este, conform specialiștilor, o creație Yves Saint Laurent. Designerii români spun la unison că Elena Ceaușescu nu știa să poarte hainele pe care le avea în garderobă.

Nu avea o ținută demnă de o adevărată doamnă, nu avea un mers elegant și un șarm caracteristic persoanelor deprinse cu protocolul înalt. La dineuri și întâlniri oficiale, soția dictatorului părea desprinsă din alt decor și nu stârnea admirația celor care o întâlneau.

Florentina Mușat

foto: Fototeca online a comunismului românesc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si Moda