Ceaiuri de diabet recomandate care scad rapid glicemia

Despre diabet se spune că este „boala boierilor' pentru că în permanență trebuie să ai grijă de tine. Indiferent cine a „inventat' această sintagmă, iată că diabetul este afecțiunea care face tot mai multe victime în ultima vreme. Lesne de văzut, mai ales în această pandemie de coronavirus, diabetul omoară fără să stea pe gânduri.

efectele ceaiului de mușețel

Pe de altă parte, diabetul este o afecțiuni care dacă este tratată cu blândețe și atenție face „casă' bună cu cel asupra căruia s-a „aruncat'.
Simplu vorbim, dacă un diabetic are grijă la stilul de viață pe care îl duce – alimentație și mișcare – poate să trăiască mult și bine.
Pe lângă alimentația specifică celor cu diabet, există o gamă de ceaiuri de diabet recomandate care scad rapid glicemia.

Conform unui studiu elaborat de diabetes.co.uk, dacă bei trei căni de ceai pe zi poţi reduce riscul de apariţie a diabetului de tip 2 cu 40 de procente. Nu mai vorbim despre beneficiile conexe care vin la pachet cu acest consum de ceai. Se știe, deja, că ceaiul reglează tensiunea arterială, previne apariția cheagurilor de sânge, reduce riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare, dar și a cancerului.

Ceaiuri de diabet recomandate care scad rapid glicemia

Haide să vedem care sunt recomandările medicilor.

Ceaiul oolong pentru diabet. Este ceaiul cu frunze bleu-verde. De fapt, ceaiul oolong este produs din aceleași frunze ca și ceaiul verde sau ceaiul negru, diferită fiind doar perioada de fermentare.

Ceaiul verde pentru diabet. Ceaiul verde conține 0 calorii și numeroși antioxidanți care ajută la reducerea efectelor rezistenţei la insulină prin creşterea digestiei şi absorbţiei de carbohidraţi. Iată ce-l clasifică drept unul dintre cele mai bune tipuri de ceaiuri pe care ar trebui să le bea un diabetic.

În plus, conținutul bogat în aminoacid L-theanină ajută la reducerea stărilor de anxietate şi stres.

Ceaiul negru pentru diabet. Despre ceaiul negru se spune clar că oprește creșterea cantității de insulină din sânge. Mai mult, conform ultimelor studii, consumul de ceai negru echilibrează nivelul glicemiei în cazul persoanelor sănătoase, dar și a adulților pre-diabetici.

Tot ce trebuia să știi deja despre ceaiul verde

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului