Cea mai toxică legumă: românii nu știu cât de nocivă este această legumă mult prea lăudată

O folosim aproape întotdeauna la ciorbe, supe, supe creme, tocănițe și salate. Aproape că nu există preparat din bucătăria autohtonă care să nu conțină această legumă pe care ani de-a rândul românii au ridicat-o în slăvi. Este cea mai toxică legumă din cauza unui lucru aparent banal…

Deși, conform unui studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG) cele mai toxice fructe sunt așezate în topul rușinos în funcţie de nivelul de pesticide pe care îl conțin, la legume riscurile apar și din modalitatea de preparare.

Vă vine să credeți că cea mai toxică legumă este mult prealăudata țelină? La prima vedere țelina contine o multime de vitamine și minerale esențiale pentru oameni, precum vitamina A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu și mangan.

Deși are multiple beneficii pentru organism, țelina devine toxică atunci când este reîncălzită. Acest lucru se întâmplă din cauza conținutului de nitrați din țelină, ce sunt eliberați prin reîncălzire. În cantități mari, nitrații pot crește riscurile de a face cancer. 

Nitrații provoacă  hipertensiune, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicație și cianoză severă.

Persoanele care suferă de alergii ar trebui să evite să consume țelină crudă deoarece aceasta poate declanșa diverse alergii din cauza unei substanțe numite bergapten, care poate provoca reacții anafilactice.

Nu, nu este o greșeală să punem țelină în mâncăruri. Dar nu este indicat să reîncălzim mâncarea/ciorba în care există țelină. Se pare că soluția ar fi să mâncăm o singură dată din ciorba sau mâncarea respectivă.

În cazul în care vă întrebați care este cel mai toxic fruct de pe piață, ei bine… căpșuna se află pe primul loc.

Deși căpșunii sunt o sursă bogată în antioxidanți, cele care sunt comercializate în magazine au cele mai multe pesticide, dintre toate fructele.

Foto: 123rf

Citeste și:

O femeie nevaccinată a murit de COVID-19 după ce a născut

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri