Cea mai mare durere a actriței Marga Barbu. Celebra parteneră de filme a lui Florin Piersic a renunțat la visul ei pentru că acesta nu era și visul soțului ei

Cea mai mare durere a actriței Marga Barbu

Când auzim numele actriței Marga Barbu, cea mai rapidă asociere care le vine în minte celor mai mulți dintre noi este asocierea cu Florin Piersic. Mult timp s-a crezut că cei doi formează un cuplu și dincolo de ecrane, dar acest lucru nu a fost adevărat.

“Amazoana filmului românesc” a jucat, timp de trei decenii, în filme haiducești și a continuat cu seria filmelor cu Mărgelatu.. Frumoasa actriță a fost căsătorită de trei ori, dar nu i-a fost dat să cunoască împlinirea. Iată care a fost cea mai mare durere a actriței Marga Barbu.

Marga Barbu a fost căsătorită de trei ori

Frumoasa actriță Marga Barbu a avut trei soți. Prima căsătorie a fost cu un inginer, dar aceasta s-a consumat repede. 'Cred că mai mult a contat spaţiul locativ […] Era un băiat atât de bun, dar atât de departe de meseria mea. Programul nostru era atât de diferit, încât după un an şi jumătate a trebuit să ne despărţim, a declarat mai târziu actriţa, conform click.ro

Cel de-al doilea soț al Margăi Barbu a fost actorul Constantin Codrescu, pe care l-a cunoscut pe băncile facultății. Căsnicia lor a durat doar cinci ani. Codrescu nu considera că soția lui este o actriță talentată: 'Pe vremea aceea eram plină de complexe deoarece nu jucam decât foarte rar în teatrul unde eram angajată. Aşteptam să fiu încurajată şi ajutată. Căsătoria noastră nu a însemnat pentru mine o împlinire. Am descoperit unele scrisori ale lui în care spunea că îi îngrădesc libertatea. Când eu nu făceam decât să-l ajut, după puterile mele, mărturisea actrița, potrivit aceleiași surse.

A treia oară, însă, a fost cu noroc. Cel de-al treilea mariaj i-a adus împlinirea în iubire. Nu a fost însă decât o împlinire parțială. Eugen Barbu a remarcat-o în filmul, „Vultur 101. Apoi s-au întâlnit faţă în faţă atunci când o prietenă comună i-a invitat la restaurant. „Citisem deja «Groapa» şi eram curioasă să-l cunosc în carne şi oase pe omul care a scris-o. Îmi plăcuse cartea, dar eram puţin şocată de limbaj. Eu veneam din Ardeal, unde nu eram obişnuită cu asemenea cuvinte dure”, povestea actrița, conform adevarul.ro.

Prin 1960, la premiera piesei „Cyrano de Bergerac în care juca rolul Roxanei, Marga Barbu a avut parte de o surpriză majoră: „În seara premierei m-am trezit cu un coş mare de liliac alb. Rămăsesem fără vorbe: în plină iarnă, că era în februarie, să primesc liliac alb. Coşul mai avea un bileţel cu semnătura lui, pe care scria «Succes». Nu era omul vorbelor multe. Îmi spunea mereu că un scriitor care scrie mult nu vorbeşte mult, își amintea actrița, conform sursei sus-menționate.

Cea mai mare durere a actriței Marga Barbu

Marea iubire a Margăi Barbu pentru Eugen Barbu, care a dăinuit 33 de ani, până la moartea scriitorului, în 1993, a fost umbrită de un vis neîmplinit. Actrița și-ar fi dorit foarte mult să facă un copil cu bărbatul vieții ei, doar că acesta din urmă nu voia copii. Nu-i plăceau. Totuși, dintr-un “accident”, actrița a rămas însărcinată când se apropia de 40 de ani.

Era pe cale să-și vadă visul împlinit. Soțul ei acceptase ideea că va deveni tată. Dar soarta avea alte planuri: “S-a întâmplat să rămân însarcinată, când mă apropiam de 40 de ani. Mă gândeam că e un semn de la Dumnezeu şi am hotărât să-l ţinem. Iar soţul meu chiar astepta cu nerăbdare bebeluşul. Dar n-a fost să fie. În primele luni de sarcină încă mai lucram. Filmam la trei pelicule, la Buftea, în acelaşi timp. La nişte filmări m-am urcat pe un cal şi animalul s-a scuturat puternic. Din şocul acela am pierdut sarcina, care ajunsese deja la cinci luni şi jumătate. Era o fetiţă. Domnul a dat, Domnul a luat! […] Cine ştie ce ar fi fost şi cum ni s-ar fi schimbat viaţa dacă aş fi născut-o? Poate nu era un copil reuşit sau poate că ar fi fost lumina ochilor noştri. Cine poate şti?“, povestea cu amărăciune actrița.

 

Marga Barbu s-a stins din viață la 16 ani după moartea soțului ei, în martie 2009.

Citeste si

A fost unul dintre cei mai chipeși actori români, dar nu s-a căsătorit niciodată. Care a fost cel mai mare regret al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

Cine este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood? Motivul pentru care a refuzat: A preferat să se întoarcă în ţară…'

Cum arată azi Șerban din Liceenii. Tudor Petruț trăiește în America și a renunțat la actorie

Surse foto: Facebook, capturi YouTube

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete