Cea mai în vârstă persoană din lume, născută în secolul al XIX-lea, a murit la vârsta de 124 de ani. Iată care a fost secretul longevității sale

Oficialii guvernului local au declarat că supercentenarul Francisca Susano a fost ultima persoană supraviețuitoare din lume, născută în secolul al XIX-lea. Ea a murit la vârsta de 124 de ani.

Francisca Susano, de origine filipineză, a murit luni seară la casa ei din orașul Kabankalan, din Negros Occidental. Doamna Susano, care era cunoscută cu drept Lola Iska, s-a născut la 11 septembrie 1897, conform documentelor oficiale.

Ea ar fi avut doar un an când spaniolii au renunțat la domnia din Filipine. Anul nașterii ei a fost și în același an în care a fost inventată cupa de înghețată și Marconi a trimis prima transmisie radio peste mare.

Potrivit ofițerului de informații publice al orașului, Jake Carlyne Gonzales, cauza morții Lolei nu a fost încă stabilită. Gonzales a declarat pentru CNN Filipine că va fi testată pentru Covid, dar nu ar fi suferit de niciun simptom al bolii.

Vârsta Lolei, care a doborât recordurile depășind cu trei ani pe cea mai în vârstă persoană din lume, a fost confirmată de oficialii locali, însă ea a murit înainte ca afirmația să fie verificată temeinic.

Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani, este actuala deținătoare a recordului mondial pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată. Se presupune că Guinness World Records încă examina documentele necesare pentru ca ea să fie declarată oficial drept cea mai în vârstă persoană din lume, chiar recent, în septembrie.

Guvernul Kabankalan a declarat pe Facebook că au primit vestea morții Lolei „cu tristețe în inimă'.

„Cu tristețe în inimă am primit vestea că iubita noastră Lola Francisca Susano a murit devreme în această seară de luni, 22 noiembrie. Lola Iska este considerată cea mai în vârstă persoană din Negros Occidental și din Filipine. Declarația ei oficială de cea mai în vârstă persoană din lume la 124 de ani este în prezent validată de Guinness World Records.

Primarul Pedro Zayco, viceprimarul Raul Rivera și toți oficialii orașului, precum și toți locuitorii orașului Kabankalan condolează și se roagă cu familia Lolei Iska în perioada lor de doliu. Lola Iska va rămâne întotdeauna inspirația și mândria noastră' a fost postarea de pe Facebook al oficialilor din Kabankalan.

Potrivit Mirror, se spune că secretul vieții ei lungi include o dietă constând în principal din legume, puțină carne și fără carne de porc. Lola a declarat, de asemenea, că un stil de viață fără alcool i-a ajutat longevitatea.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri