Cea mai bună scuză medicală pentru a mânca… ciocolată

Ciocolata a primit, de-a lungul timpului, un mare „nu' când a venit vorba despre sănătate. Cu toate acestea, în ultima perioadă, se pune tot mai mult accentul pe calitățile acesteia. Și nu sunt puține!

Acnee, obezitate, diabet sau hipertensiune… nu de puține ori, aceste afecțiuni au fost puse în legătură și cu un consum ridicat de ciocolată.

În ultimii ani însă se observă o „îndreptare a imaginii' în cazul acesteia. Pentru că, în funcție de tipul de ciocolată, există nenumărate beneficii pe care le putem obține consumând-o cu moderație.

Beneficiile ciocolatei

Publicația medicalnewstoday.com  citează un grup de cercetători care au publicat un studiu interesant în Netherlands Journal of Medicine în legătură cu cacaoa, ingredientul-cheie din ciocolată. Aceasta are compuși fenolici activi, care influențează în bine stresul oxidativ, tensiunea sanguină și chiar și ateroscleroza.

Așadar, antioxidanții prezenți în ciocolată ne dau undă verde că putem consuma ciocolată pentru a:

  • reduce nivelurile de colesterol
  • preveni declinul cognitiv
  • riscul apariției bolilor cardiovasculare

Ciocolată albă vs. ciocolată neagră

Susținătorii ciocolatei albe scot în valoare beneficiile atât ale compușilor din ciocolată, cât și prezența calciului din lapte. Pe de altă parte, ciocolata neagră este mai bogată în cacao, prin urmare, în substanțele benefice atât de necesare organismului. În plus, ciocolată neagră de calitate conține fibre, fier, magneziu și alte minerale esențiale corpului nostru.

Și-atunci, ce să alegem?

Cel mai bine, spun experții, este să verifici eticheta și, în primul rând, să te asiguri că zahărul este absent. Aceasta este una dintre calitățile unei ciocolate de calitate, lipsa zahărului.

De asemenea, un alt element esențial este cantitatea. Câteva pătrățele de ciocolată, consumate în prima parte a zilei, nu-ți pun sănătatea în pericol. Însă dacă depășești limita, da, consumul de ciocolată poate fi pus în legătură cu apariția unor probleme de sănătate frecvente.

Citește și: Ce spune forma buzelor despre tine

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate