Cea mai bună prăjitură de post: Negresă cu nuci și cafea

Cea mai bună prăjitură de post: Negresă cu nuci și cafea

Una dintre cele mai populare prăjituri de post este negresa. Deși majoritatea prăjiturilor de post pregătite la cuptor nu au luciu, această prăjitură este o mare excepție. De cele mai multe ori, creștinii o fac în zilele de post, când nu mănâncă ouă și lapte.

Reacția dintre oțet și bicarbonat de sodiu conferă prăjiturii înălțimea sa. Pentru cele mai bune rezultate, acestea se adaugă ultimele în compoziție. O lingură de cafea instant este un plus care face prăjitura absolut delicioasă. De asemenea, dacă doriți ca această prăjitură să aibă niște proteine, puteți folosi 1/2 cană de făină de ovăz (macinați 1/2 cană de făină de ovăz foarte fină) pentru o jumătate de cană de făină de grâu și aruncați câteva nuci.

Ingrediente:

  • 420 g de făină
  • 300 g de zahăr
  • 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură oțet
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri de cacao
  • 200 ml de apă
  • 120 ml ulei vegetal
  • Cafea după gust
  • 1 esență de vanilie
  • Nuci

Mod de preparare: 

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Într-un castron mare se adăugă ingrediente uscate, amestecând pentru a combina. Apoi se adăugă ingrediente umede în ordinea aspectului, continuând să amestecați.

Toată compoziția se toarnă într-o tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Se poate face testul scobitorii, iar când e gata se presară cu zahăr pudră sau ciocolată de post pentru a decora.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar