Cea mai bună metodă pentru a-ți sprijini copilul în orientarea în viitoarea carieră

Educația este unul dintre cele mai importante elemente din viața fiecărui om și reprezintă temelia către o carieră înfloritoare pentru viața de adult. Astfe, viitorul copiilor începe chiar din primii ani de școală, iar din acest motiv, părinții ar trebui să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a le oferi celor mici, cea mai bună îndrumare. 

Cu toate acestea, luarea unei unei hotărâri în privința orientării în viitoarea carieră a unui copil nu este tocmai o decizie ușoară. Această misiune devine și mai dificilă atunci când nu se observă înclinații clare către un anumit domeniu în comportamentul copilului.

O asemenea decizie trebuie să fie luată numai atunci când se dețin sufieciente informații necesare, dar și când se cunosc foarte clar aptitudinile celui mic. În plus, valorile și interesele elevilor ar trebui să fie și relevante pentru piața muncii.

Dacă părinții au dificultăți în descoperirea acestor aptitudini ale copiilor, pot apela la centrele specializate cu astfel de activități cu scopul de a îndruma în mod corect elevii în privința viitoarei cariere. La aceste programe pot participa atât elevii de gimnaziu, cât și cei de liceu.

Trăim într-o societate ultra-tehnologizată în care cerințele pieţei muncii sunt într-o permanentă transformare. Multe dintre profesiile din prezent vor dispărea și vor fi înlocuite de altele noi. Bineînțeles, pregătirea pentru integrarea în piața muncii nu este singurul scop al educației. Toți cei ce își asumă un rol în educație, trebuie să aibă în vedere soluții și programe, care concomitent cu dezvoltarea competențelor, să încurajeze creativitatea, inovația, o minte receptivă la lumea din jur. Un succes real ar fi «construirea» motivației tinerilor atât de necesară în parcurgerea și însușirea unui proces educațional, astfel încât acestia să devină adulți împliniți, practicând profesia pe care și-o doresc', a declarat Georgiana Raluca Stroe, managerul unui astfel de centru

Aceste programe urmăresc îmbunatățirea performanțelor individuale și școlare, creșterea încrederii de sine a acestora si activarea motivației de a învăța.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Copiii au nevoie de artă, cultură și muzică, la fel cum nu pot trăi fără dragoste, mâncare, aer curat și joacă

Ești pregătit ca în 3-4 ani profesia ta să arate altfel? Nu schimba jobul, reinventează-l!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie