Ce vor femeile într-o relație intimă profundă

relație intimă profundă

Am scris recent un articol despre cea mai importantă calitate feminină într-o relație intimă profundă

Aș vrea să ne concentrăm acum pe două calități masculine foarte căutate de femei într-o relație intimă profundă: capacitatea să stabilească direcția în plan uman și capacitatea să conțină spațiul intim al femeii (sau persoanei care se identifică cu rolul feminin din relație).

Hai să le luăm pe rând.

Capacitatea să stabilească direcția (a lui, a cuplului, a societății)

Din toate căutările și din nivelul meu de înțelegere al relațiilor, un bărbat (sau o persoană care se identifică mai mult cu energia masculină) ajunge la maturitate atunci când își asumă și îndeplinește activ un rol în cariera sa și în societate.

Indiferent care este acest rol (pe care are completă libertate să și-l stabilească) în momentul în care un bărbat ajunge la încredere totală în sine, în capacitatea proprie să împlinească în mod concret și performant acel rol, în acțiunile lui și interacțiunile cu societatea, atunci a atins maturitatea.

Leadership-ul este o calitate masculină prin excelență, pe care atât bărbații cât și femeile o pot manifesta cu succes. Dar pentru bărbați (sau persoanele care se identifică mai mult cu energia masculină) leadership-ul manifestat și recunoscut este extrem de important.

Acest lucru înseamnă că respectivul bărbat, își conturează o viziune pentru sine și ceilalți. Apoi o face cunoscută (deci și-o asumă nu doar față de sine ci și față de ceilalți), trasează direcții de împlinire a ei, atrage oameni și resurse pentru a face lucrurile să se întâmple întocmai. Nu în ultimul rând, își asumă rolul de protector al celor care contribuie la viziunea sa și, evident, încep să se vadă rezultatele concret.

Dar aici mai este o cheie: aceste rezultate văzute (și apreciate) inclusiv de ceilalți din jurul său (colegi, familie și societatea în largul său). Rolul bărbatului este văzut concret și este apreciat la valoarea pe care o aduce în mod palpabil societății.

Acest stadiu nu are deloc legătură cu vârsta. Concepția că bărbații se maturizează doar după 40 de ani… nu este neapărat validă.

Există bărbați care încă dinainte de 30 de ani au un rol clar asumat și produc rezultate bune sau chiar excepționale în domeniul ales și au și renumele și aprecierea socială. În același timp, există bărbați care ajung la acest stadiu în a doua parte a vieții lor. Depinde de interiorul fiecăruia și de felul în care fiecare bărbat își gestionează resursele (cunoștințele, abilitățile, încrederea în sine) pentru a ajunge la acest nivel de leadership.

Indicatorul îl reprezintă rezultatele bărbatului, efectele produse în societate și aprecierea primită pentru ele în mod armonios. Da, este important să știe și cum să primească laudele în mod sănătos și constructiv.

Deși aparent partea aceasta nu are legătură cu sexualitatea, adevărul este că un bărbat care îți manifestă leadership-ul la un nivel atât de ridicat este un bărbat cu un libido crescut, sănătos, asumat, complet liber și, aproape contraintuitiv, în majoritatea cazurilor acesta este momentul în care își caută o parteneră pe măsură (sigur, nu se aplică tuturor bărbaților, dar majoritatea urmează acest drum).

De ce? Foarte simplu: femeia respectivă devine parte din succesul său! Nu, nu ca femeie trofeu, ci ca prezența care îl sprijină la nivel emoțional, care îl ajută să se relaxeze, care îl ajută când lucrurile devin stresante, care îl distrează, care îl inspiră, care îl înțelege, care îl sfătuiește, care îi atinge inima și latura sensibilă.  Tot acel nivel de performanță pe care bărbatul îl menține are nevoie de un sprijin activ și abil din partea unei prezențe feminine. Iar acesta este rolul cel mai frumos al unei femei împlinite în esența ei feminină.

Din acest loc, bărbatul dă direcția în plan uman: stabilește unde locuiește cuplul, ce materiale și comodități au nevoie, el alege de cele mai multe ori să se ocupe de procurarea majorității acestora, care este nivelul de bani necesar, de cele mai multe ori tot el preferă (sau se simte mai confortabil) să se ocupe de furnizarea celei mai mari părți din acest venit.

Pentru el este o încununare a masculinității sale să producă toate aceste lucruri. Aceste semne arată virilitatea și maturitatea lui ca bărbat. În relație, în familie și în societate.

Atunci când este înțeles prost acest rol al bărbatului, femeile văd doar partea materială. Și invariabil caută un bărbat bogat material care le asigură confortul material. Însă adevărul este esența mult mai profundă în spatele acelei bogății materiale este de fapt leadership-ul bărbatului respectiv, rolul activ pe care îl are în societate, în „cuceririle' sale în plan social și profesional și în deschiderea sa să își asume responsabilități față de colaboratorii, partenerii, familia și femeia importantă pentru el. Acolo este esența unui bărbat matur de fapt. Aceea ar trebui căutată și apreciată și sărbătorită. O femeie matură știe aceste lucruri.

Da, și drumul până la acest rol masculin împlinit poate fi unul parcurs alături de o prezență feminină ca parteneră stabilă. Dar este foarte importantă capacitatea bărbat să o păstreze alături pe parteneră, să o respecte și să o aprecieze inclusiv după ce a atins succesul (care vine de regulă la pachet cu mult mai multe atenții feminine).

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex