Ce trebuie să cunoşti despre faţetele dentare

Ce trebuie să cunoşti despre faţetele dentare

Iată câteva din secretele esteticii dentare de ultimă generaţie pe care este bine să le ştii, dezvăluite de dr. Orania Caleşu, medic dentist clinica Dental Place.

Faţetele dentare pot îmbunătăţi atât culoarea dintelui, cât şi forma şi poziţia acestuia. Ele pot fi realizate din răşini ceramice sau din compozit.

Trebuie să ştii că sunt extrem de subţiri, variind între 0,3 şi 0,6 mm şi că aderă la suprafaţa exterioară a dintelui.

Odată lipite pe dintele natural, ele au rezistenţa dintelui ca atare – legătura este la fel de puternică precum cea dintre smalţ şi dentină a dintelui natural.

Dacă se alege culoarea potrivită pentru material, faţeta poate corecta chiar şi aspectul unui SINGUR dinte pătat sau decolorat (un avantaj din punct de vedere al costurilor).

Tot mizând cu atenţie pe nuanţa perfect adaptată cromatic, dinţii din faţă pot fi cu uşurinţă făcuţi mai albi, mai simetrici, mai aproape de idealul la care aspiri.

Adevărate bijuterii translucente, faţetele ceramice reprezintă momentan cea mai simplă şi la îndemână metodă pentru a-ţi schimba culoarea şi forma dinţilor şi pentru a-ţi recăpăta zâmbetul mult visat.

Ştiai că faţetele pot fi o soluţie alternativă pentru incomodul aparat ortodontic?

Da, aceste minuni ale tehnicii redauaspectul unei danturi impecabile, pline, de la un cap la altul, de o frumuseţe naturală strălucitoare, discretă, naturală.

Atunci când un dinte este doar uşor rotat sau nealiniat cu restul danturii, nu e neapărată nevoie să recurgi la aparatul ortodontic şi să înduri disconfortul de rigoare.

Poţi şlefui dintele şi aplica o faţetă. Nu poţi apela însă la această soluţie atunci când poziţia dinţilor este modificată semnificativ.

Faţetele dentare sunt perfecte pentru restaurarea dinţilor ştirbiţi, reuşind să le redea aparenţa intactă.

Porţelanul este folosit pentru a acoperi în totalitate partea din faţă a dintelui cu secţiuni mai groase, în cazul în care partea lipsă urmează să fie reconstruită.

Faţetele ceramice sunt o soluţie definitivă.

Nu e nevoie să le scoţi după o perioadă de timp şi, la fel, nu enevoie de o întreţinere şi o atenţie suplimentară faţă de cea pe care o acorzi de obicei dinţilor tăi naturali. Încearcă însă, pe viitor, să eviţi detartrajul brutal cu ultrasunete.

Pentru a crea o faţetă, dentistul tău va trebui să pre-trateze o mică parte din smalţul dintelui ce urmează a fi reconstruit, apoi să ia o amprentă pe care tehnicianul dentar o va folosi pentru a produce efectiv faţeta.

Înainte de a efectua orice intervenţie, veţi analiza împreună, cu atenţie, imaginea dinţilor cu probleme, astfel încât dentistul tău să poată găsi cea mai bună soluţie din punct de vedere estetic.

Această fază include o serie de teste alternând diferite faţete, până când te vei simţi complet mulţumită de forma, lungimea şi culoarea lor.

Un avantaj este că toate aceste proceduri sunt efectuate FĂRĂ ca freza să-ţi atingă măcar dinţii. Abia când iei decizia finală cu privire la toate aspectele estetice, începe operaţiunea propriu-zisă.

Procedura durează între două şi trei şedinţe, în funcţie de câte teste se fac şi costă începând de la 900 de lei până la 1400 de lei pentru un singur dinte.

Postează întrebarea ta sub acest articol, iar după ora 17.00 vei primi răspuns!

Află mai multe despre când este recomandat să-ți pui fațete dentare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sport si sanatate