Ce studii are Nicolai Tand, concurentul de la Asia Express? Povestea neștiută a îndrăgitului bucătar: „Am rămas fără tată la 12 ani”

Nicolai Tand este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România, însă puțini știu detalii despre studiile sale și despre drumul său până aici. Provenind dintr-o familie modestă, Nicolai a avut o copilărie marcată de dificultăți. Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă, iar, câțiva ani mai târziu, a fost nevoit să abandoneze școala ca să-și susțină familia.

Motivul pentru care Nicolai Tand a renunțat la școală

Pe Nicolai toată lumea îl cunoaște de la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, unde i-a impresionat pe telespectatori cu preparatele sale culinare, iar anul acesta a acceptat provocarea Asia Express alături de Sorin Brotnei, cei doi reușind să ajungă în semifinala sezonului șapte. Îndrăgitul bucătar a cucerit imediat publicul și în acest reality show, cu determinarea, voia bună, umorul, vulnerabilitatea și spiritul de echipă, devenind rapid unul dintre concurenții favoriți ai show-ului.

Nicolai si Sorin asia expressSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Deși acum are viața la care a visat, o familie superbă, o afacere de succes și se bucură de popularitatea, Nicolai Tand a fost greu încercat în copilărie. Puțini știu că el a fost nevoit să se lase de școală pentru a munci. Îndrăgitul bucătar a absolvit doar zece clase și nu a mai continuat studiile, potrivit cancan.ro.

A plecat să muncească în străinătate pentru a-și întreține familia, după ce tatăl său a decedat când el avea doar 12 ani. Nicolai Tand și-a încercat norocul mai întâi în Anglia, apoi în America, Italia și, în final, în Franța, țara care avea să-i schimbe destinul. Și asta, pentru că în țara parfumului și a iubiri și-a descoperit pasiunea pentru gătit. A început să lucreze într-un restaurant și de la băiatul care ștergea a ajuns director general. Primul lui job a fost să spele vasele, să curețe mesele clienților, apoi treptat a avansat. Această ascensiune a fost rezultatul unei munci constante și al dorinței de a-și depăși mereu limitele.

„Am rămas fără tată la 12 ani. Mama mea mi-a fost și tată, și mamă. Eu fiind mezinul, mergeam la lucru, la fân, împreună cu ea, ca să facem bani. Nu am studii superioare, ca să nu muncească ea pentru mine. Am doar zece clase, pentru că nu mi se părea corect să meargă ea și să muncească singură, ca să-mi dea mie bani să mă duc la liceu. Așa am gândit eu atunci', a spus Nicolai Tand la Asia Express, despre motivul pentru care a renunțat la școală.

„O parte din viața mea a fost un fel de Asia Express. Sunt obișnuit cu greutățile vieții, aici vreau doar să mă bucur de lucruri, locuri și oameni noi, să redescopăr la mine chestii pe care sigur le-am uitat. Îmi plac competițiile, îmi place să mă aflu în situații care mă ajută să mă autodepășesc, să dau ce-i mai bun din mine. Sorin e partenerul perfect, suntem doi moroșeni plecați pe Drumul Zeilor, doi moroșeni obișnuiți în general cu drumurile de toate felurile.', a mai spus Tand înainte să plece în aventura Asia Express.

Cât costă o ciorbă la restaurantul lui Nicolai Tand

Nicolai Tand nu gătește doar în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani', ci și în restaurantul care îi poartă numele. Iar cei care îi trec pragul se pot delecta cu unele dintre cele mai interesante preparate atât tradiționale, cât și internaționale. Meniul este unul divers, care să satisfacă toate poftele. Expert în ciorbe și bucătărie românească, simpaticul chef pregătește acest tip de mâncare la prețuri accesibile: ciorbă de văcuță cu pâine cu semințe și maia costă 23,40 de lei. Tot atât costă și o ciorbă de pui rădăuțeană cu pâine, în timp ce o ciorbă de fasole este 17,40.

„Pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lăsa de pază la oala cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar daca eu le pregăteam acasă fasole bătută și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare dată.De asta cred ca mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respectă și respectă mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie faină, e creație', a mai dezvăluit Nicolai Tand.

Cine e Nicolai Tand?

Nicolai Tand, pe numele său din buletin, s-a născut pe 12 aprilie 1974, în Rozavlea, un sat din ținutul Maramureș. Copilăria și-a petrecut-o în satul natal, alături de părinți și cei trei frați. Celebrul bucătar e căsătorit religios din anul 2018 cu Monica Tand, care a fost fotomodel internațional, și au împreună doi copii, un băiat, Iancu (10 ani), și o fată, Ilona(13 ani). Monica Tand a stat în aproape toată lumea, de la Grecia și Tokyo până în Franța, acolo unde a fost stabilită ani buni.

Nicolai Tand si sotia
Nicolai Tand și soția sa, Monica

„Am fost plecaţi în Franţa mulţi ani, şi eu, şi Monica. Vreo 13 ani. Ea e model, a lucrat prin toată lumea, a stat la Tokyo, la Osaka luni bune, a fost imaginea pentru Air Grecia un an. Amândoi suntem din Maramureş. Ea a fost căsătorită cu un francez, eu cu o franţuzoaică. Ne-am întors în România, dar şi acum ne lipseşte Franţa. Pentru că noi am fost unii dintre românii care s-au dus să se integreze în Franţa. Nu doar să trăiască un pic acolo, să facă bani şi să ne întoarcă acasă. Şi ne-am integrat foarte bine’, a povestit faimosul bucătar despre soția lui și relația lor, în urmă cu ceva timp.

Monica a renunțat la cariera ei internațională și și-a întemeiat o familie alături de bucătar. „Eu m-am întors primul. Ea s-a întors pentru mine, deşi nici nu voia să audă de România. Cred că e cea mai mare dovadă de iubire. A renunţat la tot ce avea acolo pentru mine’, a mai declarat Nicolai Tand.

Vezi și Cum arată casa din Maramureș a lui Nicolai Tand

Cine e și cu ce se ocupă soția lui Nicolai Tand

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete