Ce știu tinerii despre educația sexuală? Acestea sunt miturile pe care le consideră informații de bază

Tinerii se consideră informați atunci când vine vorba despre educația sexuală, dar pentru că își iau majoritatea informațiilor din mediul online, aceștia ajung de multe ori să își formeze o gândire greșită și să se ghideze după o serie de mituri care pot ajunge să îi pună în pericol.

Educația sexuală nu mai este un subiect tabu pentru tineri, iar ori de câte ori își doresc să afle informații noi, aceștia apelează la site-urile care au un astfel de conținut. Un studiu desfășurat de Unlock Research pentru Gedeon Richter România a arătat că deși par informați, tinerii iau în considerare o mulțime de mituri și fac alegeri fără a cere părerea unui medic specialist. Dintre respondenți, 33% nu au apelat niciodată la o specializare medicală care să aibă legătură cu sexualitatea.

Cele mai întâlnite mituri despre educația sexuală

Printre cele mai întâlnite mituri legate de educația sexuală se află informațiile potrivit cărora pilulele contraceptive pot cauza un dezechilibru hormonal sau că în timp pot duce la infertilitate, ideea că prezervativele reduc plăcerea sexuală sau că riscurile ca o femeie să rămână însărcinată scad în mod semnificativ dacă partenerul se retrage înainte de ejaculare.

Considerând aceste mituri drept informații de bază, 45% dintre tinerii care au participat la studiu au mărturisit că nu folosesc metode contraceptive la fiecare contact sexual, în timp ce 60% au spus că sunt conștienți de riscurile la care se expun.

Tinerii care își doresc să afle informații actualizate și care vor să pună întrebări medicilor pot accesa platforma www.planificaneprevazutul.ro.

Foto: shutterstok.com

Citește și:

Empatia, metoda prin care poți crește un copil fericit. Care sunt regulile de bază pe care trebuie să le respecți?

Tot ce trebuie să știi despre concursul național de matematică Lumina Math 2018

Copilul tău vrea să fie tot timpul în centrul atenţiei? Uite de ce se întâmplă acest lucru

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie