Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre MARELE CUTREMUR de care se teme toată lumea, după seismul de 5,3 grade de noaptea trecută. “Urmează LINIȘTE și PACE”

Gheorghe Marmureanu, despre marele cutremur

Preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, afirmă, după seismul de 5,3 înregistrat miercuri, că 'urmează linişte şi pace' şi că 'nu se pune problema' să se producă 'un cutremur mare cel puţin în viitorul apropiat'.

'Urmează linişte şi pace, nu se pune problema de un cutremur mare cel puţin în viitorul apropiat. A fost o descărcare în sistem, care a fost foarte bună', a declarat, miercuri dimineaţă, preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, pentru News.ro.

Gheorghe Mărmureanu a afirmat că seismul de 5,3 pe Richter înregistrat în zona Vrancea 'nu a fost nici măcar un cutremur mediu', ci unul 'mic'.

'Un seism obişnuit, de 5,3 – 5,4 grade. Au fost ceva bâlbâieli în ce priveşte magnitudinea, dar aşa cum s-a stabilit acum, 5,3 – 5,4 mi se pare în regulă. Vrancea, dacă vreţi, este cu roşu când se produce un cutremur de peste 7 -7,1, dar de la 5,4 până la 7,1 chiar 7,2 e distanţă de la cer la pământ. Nu a fost nici măcar un cutremur mediu, ci un cutremur mic. Vorbim despre cutremure moderate de la peste 6 grade', a mai spus preşedintele de onoare al INFP.

Un seism de 5,3 pe Richter s-a înregistrat miercuri, la ora 1.20, la o adâncime de 98,9 kilometri, în zona seismică Vrancea.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc şi în 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4.

Seismul s-a simţit în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Capitală, dar în niciunul nu s-au înregistrat pagube materiale. În judeţul Galaţi, trei persoane, o femeie de 39 de ani, un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 22 de ani, au făcut atacuri de panică şi au sunat la Ambulanţă, primii doi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, a declarat şeful serviciului de Ambulanţă, Mihai Polinschi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri