Ce spun studiile: dacă ești tristă, scrie 3 lucruri frumoase și gândește-te la ele

Aproape că nu există om care să nu se simtă copleșit, la un moment dat, de problemele vieții. Și, complet dezarmat, să se lase cuprins de ghearele anxietății și depresiei. Specialiștii spun că putem preîntâmpina aceste tulburări printr-un exercițiu simplu: ești tristă? Scrie trei lucruri frumoase și gândește-te la ele.

Ești tristă? Scrie în agenda preferată 3 lucruri frumoase


Te concentrezi din ce în ce mai greu, ai probleme cu memoria, ai stări schimbătoare și ești mai mereu îngândurată și tristă? Simți că îți pierzi încet încet interesul pentru lucrurile care altădată îți aduceau plăcere și satisfacții? Cumpără-ți cel mai frumos caiet/jurnal/agendă. Personalizeaz-o astfel încât să-ți pui amprenta asupra ei. Lipește abțibilduri care te reprezintă. Scrie pe prima pagină un motto, un citat, o replică dintr-un film. Apoi, deschide-ți sertarul inimii și scormonește după ce-ai dosit acolo în momentele tale sublime.

  1. Cel mai frumos compliment care ți s-a făcut. Nu trebuie să fie legat de frumusețea ta orbitoare, de corp, picioare, sâni sau fund. De culoarea ochilor sau de cât de bine arăți în albastru. Ci de tine. De pistrui, de șuvițele rebele, de zâmbet, de râsul tău. Și dacă nu ai auzit efectiv complimente legate de aceste lucuri, gândește-te câte zâmbete de admirație ai primit când ai povestit un film, un vis, o carte. Cum argumentele tale au strânit admirație tacită. E suficient. E un compliment.
  2. Florea de colț. Gândește-te la floarea de colț. A fost declarată monument al naturii și este ocrotită de lege din 1933. Este cea mai rară floare care crește pe teritoriul României. Este de fapt, o stea… care s-a rătăcit pe stâncile abrupte ale Carpaților noștri. Scrie despre ea.
  3. Scrie ce te face fericită. Apoi citește ce-ai scris. Dacă fericirea ta depinde de alții, dacă te aștepți ca persoanele din jur să-ți aducă mulțumire sufletească ești pe drumul greșit. O cauți greșit. Găsește-ți singur propria fericire, în pasiunile tale, în toate lucrurile care-ți plac și pe care le apreciezi.

Tristețea este întotdeauna la un pas distanță de sufletul nostru. Depresia stă și ea la pândă. Nu o lăsa să te acapareze, oricât de copleșitoare ți se pare la un moment dat viața. Dacă te ajută, gândește-te că nu scapă nimeni neatins. Doar că scuturile de apărare sunt foarte importante și e bine să le construim cât mai devreme. Melancoliile, apăsările, tăcerile inexplicabile, fuga de realitate, comparațiile cu ceilalți, privitul mereu în trecut, nu-ți aduc niciun beneficiu. Fericirea, se pare că ține de noi. Lasă așteptările…

Florentina Mușat

foto: Shutterstock

Citește și:

Totul despre operațiile intrauterine. Interviu cu dr. Ioana Drăgan, medic specialist obstetrică-ginecologie, specializată în chirurgia fetală

Legătura dintre despărțiri și agravarea problemelor de sănătate. Cum te pot influența neînțelegerile din cuplu?

Cum scapi de insomnie. 5 trucuri pentru a te odihni mai bine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse