Ce spun gesturile oamenilor despre ei!

hepta_933631

Dacă cuvintele nu reflectă întotdeauna ceea ce gândesc şi simt oamenii, gesturile îi trădează mereu. Datorită studiilor şi specialiştilor în domeniu acum putem să descifrăm limbajul nonverbal.

„Oricine are ochi să vadă şi urechi să audă se poate convinge singur că niciun muritor nu poate păstra un secret. Dacă buzele lui tac, vorbeşte cu degetele spunea Freud

Iată o serie de exemple, care te vor ajuta să identifici mesajul de dincolo de cuvinte al oamenilor:

Minciuna

 

Daca cineva minte va face inconştient anumite gesturi care îl vor trada. De exemplu, va avea tendinţa să-şi acopere gura cu mâna, sau cu un deget.

O persoană care tocmai a spus o minciună menţine contactul vizual mai mult timp, tocmai pentru a se asigura că minciuna a fost crezută.

Tristeţe

 

Atunci când o persoană îşi şterge ochii involuntar, în tentativa de a îndepărta o impuritate, dezvăluie că în forul interior este tristă.  Dacă încearcă să mascheze starea de tristeţe, ori este pe punctul de a izbucni în plâns şi vrea să împiedice acest lucru, îşi va muşca buza inferioară.

Sinceritate

 

O persoană deschisă te va privi în ochi, în timp ce vei dialoga cu ea. Acest gest arată că este sinceră, dar şi cu siguranţă de sine. Ochii vorbesc cel mai mult despre starea interioară a persoanei din faţa ta.

Sigur, acest gest poate avea conotaţii diferite, în funcţie de naţionalitatea persoanei. Dacă pentru europeni a privi pe cineva în ochi este un semn de deschidere, pentru un japonez acesta poate să fie un afront.

De asemenea, tot pentru un european, dacă o persoană evită contactul vizual fie înseamnă că este timidă, fie are ceva de ascuns.

Seducţie

 

Atunci când o femeie priveşte intens un bărbat necunoscut, preţ de câteva fracţiuni de secundă, el a primit mesajul că îl găseşte atrăgător.

De asemenea, o femeie care îşi umezeşte uşor buzele, ori îşi trece uşor mâna prin păr transmite acelaşi mesaj de senzualitate şi deschidere spre un posibil partener.

Statul picior peste picior reprezintă un gest de feminitate, care atrage atenţia unui bărbat.

Atunci când o femeie stă picior peste picior este mult mai atrăgătoare pentru un bărbat, decât una care stă cu picioarele apropiate.

Gânduri ascunse

 

Potrivit psihologilor, o persoană care se plimbă cu mâinile la spate într-un grup, ori care poartă un dialog cu cineva şi îşi ţine mâinile la spate, îşi ascunde gândurile.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din