Ce se întâmplă în organism atunci când renunți definitiv la produsele lactate?

Ce se întâmplă în organism atunci când renunți definitiv la produsele lactate

Din dorința de a avea o siluetă de invidiat sau o sănătate de fier, multe persoane aleg să elimine din alimentație acele alimente pe care le consideră dăunătoare pentru organism. Pe lângă zahăr sau carne, produsele lactate sunt scoase din dietă, iar acest lucru poate avea consecințe negative la nivelul organismului.

Pentru a funcționa perfect, corpul uman are nevoie de produse din toate categoriile alimentare. Dacă în cazul persoanelor care se confruntă cu intoleranța la lactoză decizia de a elimina din regimul zilnic produsele lactate este motivată, în situația persoanelor sănătoase, acest lucru este considerat de specialiști o greșeală care poate avea consecințe destul de serioase pe termen lung.

În ceea ce îi privește pe cei cu intoleranță la lactoză, organismul lor nu produce o enzimă numită lactază, ceea ce înseamnă că nu va fi capabil să digere lactoza existentă în lapte și în produsele lactate.

Ce se întâmplă în organism atunci când renunți definitiv la produsele lactate?

Multe persoane renunță la produsele lactate convinse fiind că astfel vor scăpa de balonare, de problemele dermatologice și vor reuși să slăbească rapid. Specialiștii au efectuat o mulțime de teste și au descoperit că în momentul în care renunțăm defintiv la produsele lactate, la nivelul organismului apar o serie de modificări importante. Mai exact, persoanele sănătoase care fac acest lucru riscă să dezvolte o intoleranță la lactoză, potrivit independent.co.uk . Dacă o perioadă lungă de timp nu ați mai consumat lapte sau produse realizate pe baza acestuia, specialiștii recomandă reintroducerea lor în alimentație treptat pentru a nu afecta sistemul digestiv. Astfel, chiar dacă inițial decizia de a renunța la produsele lactate pare una inspirată, aceasta poate face mai mult rău decât bine.

Foto:  shutterstock.com

Citește și:

Simptomele herpesului care nu trebuie neglijate. Cum pot fi confundate cu o simplă răceală?

Dieta cu peşte. Cum să slăbeşti uşor 4 kilograme în doar 7 zile fără restricții alimentare severe

Uscătorul de mâini, un real pericol pentru sănătate. Ce au descoperit specialiștii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate