Ce se întâmplă cu copiii care folosesc telefonul mobil de la vârste fragede

copiii care folosesc telefonul mobil de la vârste fragede

copiii care folosesc telefonul mobil de la vârste fragede

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil, acesta făcând parte din viața copiilor încă de la vârste fragede. 

Copiii sunt atrași de telefonul mobil din primele luni de viață, iar de cele mai multe ori, acesta este trucul la care apelează cei mai mulți părinți pentru a-i potoli pe cei mici. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că acest lucru influențează într-un mod negativ dezvoltarea copilului.

Ce se întâmplă cu copiii care folosesc telefonul mobil de la vârste fragede?

Folosirea telefonului mobil de la vârste fragede ar putea afecta dezvoltarea limbajului la copii. Mai exact, studiile au arătat că majoritatea copiilor care folosesc telefonul mobil au probleme de pronunție sau se confruntă cu o ușoară întârziere atunci când doresc să susțină un discurs. Cu fiecare 30 de minute petrecute în fața telefonului, riscul de a prezenta tulburări de limbaj crește cu 49%, potrivit time.com.

Studiul a fost condus de o serie de cercetători din Canada, care au descoperit legătura dintre apariția problemelor la nivel de limbaj și folosirea telefonului. În ceea ce privește interacțiunea cu alte persoane, limbajul corpului sau gesturile, specialiștii sunt de părere că acestea nu sunt afectate de folosirea telefonului mobil.

Chiar dacă părinții le permit celor mici să folosească telefonul mobil în scop educațional, acest lucru nu contribuie la dezvoltarea acestora. Mai mult, cercetătorii consideră că bebelușii cărora le sunt puse la dispoziție telefoanele mobile pot începe să vorbească mult mai târziu.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Pericolul neștiut din spatele telefonul mobil. Sfaturile care îți salvează sănătatea

Dependența de telefoanele mobile crește riscul de depresie și anxietate. Uite de ce

Cum îți protejezi copilul de informațiile periculoase de pe Internet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse