Ce se ascunde în spatele unei banale dureri de umăr? Acestea sunt bolile de care poți suferi

Durerile de umăr sunt deranjante și există cazuri în care acestea ne pot pune în situația în care ne este aproape imposibil să facem acele lucruri banale și cărora nu le dăm prea mare importanță în restul timpului.

Cu toate că pot să apară din nenumărate motive și de multe ori au ca principală cauză o simplă febră musculară sau o inflamare a articulațiilor, există și acele momente în care durerea de umăr poate semnala existența unei afecțiuni grave la nivelul organismului.

Ce se ascunde în spatele unei banale dureri de umăr?

Durerea de umăr apare în principal atunci când tendoanele existente în această zonă sunt inflamate sau dacă există o fractură la nivelul claviculei sau humerusului. Pentru a depista care este cauza exactă a durerii, trebuie ca pacientul să fie examinat cu atenție pentru a vedea dacă durerea are la bază o problemă la nivelul articulațiilor sau ligamentelor sau dacă este o durere iradiată și care indică existența unei alte afecțiuni. În cele mai multe dintre cazuri, durerile de umăr dispar după câteva zile, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie tratată într-un mod superficial.

O banală durere de umăr poate fi primul semn al cancerului pulmonar, dar poate indica și existența unor afecțiuni la nivelul sistemului digestiv sau circulator, printre care se numără și colica biliară sau atacul de cord. Acestea sunt cazurile extreme, dar cu toate acestea, pacientul trebuie să se prezinte rapid la medic dacă se confruntă cu o astfel de durere, iar aceasta nu dispare în decursul mai multor zile.

Vezi și ce remedii există pentru febra musculară, pe Libertatea.ro

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care este diferenţa dintre durerea de cap şi migrenă? Hipnoterapeutul Eugen Popa îți spune cum să previi intensificarea durerii

Ai probleme cu fierea? Uite ce regim alimentar ar trebui să urmezi

Băutura pentru stimularea metabolismului care te ajută să slăbești 10 kilograme, în timp record

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate