Ce să faci dacă ai picioarele umflate

picioare umflate

Ai picioarele umflate? Vezi cum te ajută masajul!

Picioarele umflate este condiția medicală care-ți dă bătăi de cap în această perioadă? Aportul de lichide este foarte importat, la fel și mișcarea. Pe lângă aceste două recomandări, specialiștii susțin că la fel de potrivit, în cazul picioarelor umflate, este masajul.

Înainte să explicăm, însă, ce tip de masaj este indicat atunci când te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie să vedem care sunt simptomele picioarelor umflate.

Cum îți dai seama că ai picioarele umflate?

  • pielea foarte întinsă și strălucitoare;
  • pielea păstrează gropițe după ce a fost apăsată timp de câteva secunde;
  • senzație de usturime și greutate la nivelul picioarelor.

Ce să faci dacă ai picioarele umflate

Știm că masajul este o terapie des recomandată atunci când vrem să asigurăm starea de bine a organismului nostru. În cazul picioarelor umflate este, fără drept de apel, cel mai bun tratament.

Iată ce spune unul dintre specialiști:

“Masajul creează presiune asupra zonei afectate care ajută la relaxarea musculaturii și îmbunătățirea circulației. De asemenea, încurajează scurgerea excesului de lichide pentru a reduce edemul. Masajul de drenaj limfatic este, iarăși, recomandat în cazul edemelor de la nivelul picioarelor, însă acesta trebuie efectuat cu maximă atenție și de un maseur specializat pe acest gen de terapie. Masajul manual de drenaj limfatic este adesea util pentru reducerea edemelor deoarece stimulează circulația sângelui, mișcarea fluidelor și funcția sistemului limfatic (detoxifierea organismului). Măsurile de manevrare a masajului limfatic manual sunt făcute în mișcări ascendente către inimă pentru a încuraja mișcarea limfe”', spune specialistul maseur Dan Bujor.

 

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate