Ce să faci ca să ai picioarele fine mai mult timp, după ras

Ce să faci ca să ai picioarele fine mai mult timp, după ras

De multe ori, o femeie ocupată nu are timp să își facă programare la salon ca să se epileze cu ceară, așa că rasul este cel mai rapid. Din păcate nu este și foarte eficient, pentru că părul începe să crească de ziua următoare. Chiar dacă nu este tocmai vizibil atunci, după 2 zile deja pielea nu mai este fină la atingere. Așadar, află ce poți face ca să ai picioarele fine pentru mai mult timp:

ras-picioare

foto ras pe picioare via Shutterstock

Înainte de ras: Exfoliază pielea

Când îți gomezi pielea pe picioare nu doar îndepărtezi celulele moarte, ci și scoți la suprafață unele fire de păr care au crescut în piele și nu au ieșit până acum. Așa picioarele tale vor fi mai fine, chiar dacă te razi.

Când te razi

Folosește o lamă de ras de calitate, cu trei lamele și care să fi fost curățată și dezinfectată în prealabil – este important să îți ții lama de ras perfect curată și igienizată, atât pentru că o vei putea folosi de ceva mai multe ori, dar și pentru sănătatea pielii tale.

Lama ar trebui să aibă mai multe lamele, pentru că așa picioarele vor fi mult mai fine decât dacă te razi cu lamă care are o singură lamelă.

Fă mișcări de jos în sus. Mișcările pe care le faci atunci când te razi trebuie să fie de jos în sus, în sensul opus creșterii părului și nu invers. Astfel, ridici firele de păr și scazi riscul ca ele să-ți mai crească sub piele și în același timp tai firele de păr mai aproape de piele.

După ras: nu uita de crema hidratantă

Este foarte important să-ți hidratezi pielea după ce te razi pe picioare, astfel va rămâne fină mai mult timp, nu te vei irita atunci când încep firele de păr să se arate din nou și oricum acestea vor rămâne fine, astfel că mai lungești perioada dintre epilări cu aproximativ două zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete