Ce riscuri acoperă o asigurare IT și cum te protejează de atacuri cibernetice

Internetul a devenit locul în care totul este posibil, iar dezvoltarea mediului antreprenorial este în strânsă legătură cu spațiul online, indiferent de activitatea pe care o desfășoară. 

Pentru că este un domeniu atât de folosit, era firesc este firesc să te asiguri pe tine și afacerea ta, pentru situațiile în care apar greșeli sau neglijențe și omisiuni care îți pot afecta activitatea. Iar soluția cea mai bună pentru a te pune la adăpost de astfel de situații este asigurarea special concepută pentru protecție IT.

O asigurare IT poate fi de mai multe feluri: de răspundere profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), de răspundere generală (Public/General liability), de Cyber Risk sau de răspundere a angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability). 

Ce acoperă asigurarea IT?

 • Daune provocate de atacuri cibernetice;
 • Daune provocate de erori umane;
 • Situații de omisiune, greșeală sau neatenție, care pot prejudicia activitatea firmei;
 • Daune proprii ce derivă din atacuri cibernetice;
 • Asigurarea clădirilor și a infrastructurii IT;
 • Asigurări pentru angajații din domeniul IT;
 • Asigurarea echipamentelor electronice;
 • Pierderea sau furtul de documente, în condițiile contractuale stabilite.

Toate asigurările IT sunt importante și este bine să le ai, în funcție de specificul muncii tale, însă dacă una dintre ele ar avea prioritate, aceasta este asigurarea de Cyber Risk.

Asigurarea pentru riscuri cibernetice reprezintă o soluție de protecție împotriva pierderilor financiare, poliță de care poți beneficia în cazul incidentelor de securitate legate de date și informații sensibile. Aceste asigurări pot fi personalizate și pot acoperi atât daunele proprii, cât și daunele produse terților (partenerilor de business) cauzate de un atac cibernetic produs asupra companiei tale. 

Leader Team Broker, în parteneriat cu asiguratorii din piața LLOYDS, a creat special pentru companiile din România primul produs de asigurare care acoperă cheltuielile rezultate din atacurile cibernetice și plata amenzilor GDPR, pentru companii din orice domeniu de activitate.

Ce riscuri acoperă o asigurare de Cyber Risk?

 • Toate costurile aferente unui atac cibernetic (Cyber Risk);
 • Plata amenzilor GDPR ca urmare a unui atac cibernetic;
 • Costurile legate de refacerea reputației (costurile cu un specialist PR);
 • Înlocuirea sistemelor hardware și software, dacă au fost afectate;
 • Costurile privind întreruperea activității (pierderea profitului ca urmare a întreruperii operațiunilor);
 • Prețurile sunt accesibile, iar limitele sunt stabilite în funcție de gradul de risc și de expunere;
 • Polițele sunt acceptate de toți clienții/beneficiarii (din străinătate și din România) care solicită în contractele comerciale asigurări de răspunderi, cu acoperire oriunde în lume (inclusiv SUA și Canada);
 • Solicitarea se face rapid prin completarea unui chestionar, iar cotația poate fi obținută în 48 de ore.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, evoluează și sistemele de securitate cibernetică, ce devin tot mai performante și tot mai sofisticate în lupta cu hackerii. Însă chiar și așa, atacurile cibernetice de diverse tipuri provoacă anual pierderi de trilioane de dolari companiilor din întreaga lume. Iar cea mai sigură modalitate prin care aceste pierderi pot fi recuperate este încheierea unei asigurări.

Leader Team Broker oferă servicii complete de asigurare și soluții de consultanță prin care poți să beneficiezi de cele mai bune polițe, care să acopere toate nevoile tale. Brokerul oferă, de asemenea, sprijin în ceea ce privește alegerea asigurării potrivite și a polițelor suplimentare, pentru ca tot ceea ce ține de compania ta să nu aibă de suferit și nici companiile pentru care lucrezi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial