Ce puteri au lumânările aprinse în Joia Mare? Uite cum le poți folosi în restul anului

În Joia Mare, credincioșii merg la biserică pentru a lua parte la Denia celor 12 Evanghelii. Aceasta este una dintre cele mai importante slujbe din Săptămâna Mare și se spune că lumânările aprinse în această zi au puteri miraculoase.

Denia celor 12 Evanghelii, numită și “Slujba Sfintelor și Mântuitoarelor Pătimiri”, amintește de patimile trăite de Iisus Hristos pentru mântuirea neamului. Această slujbă povestește pas cu pas chinurile prin care Mântuitorul a trecut din momentul în care a fost prins și până când a fost răstignit pe cruce. În timp ce sunt citite cele 12 Evanghelii, în mijlocul bisericii este scoasă Sfânta Cruce.

Ce puteri au lumânările aprinse în Joia Mare?

În timpul acestei slujbe, în anumite zone ale țării, credincioșii obișnuiesc ca după fiecare evanghelie să își pună câte o dorință și să facă un nod pe o sfoară. Se spune că dorințele puse în această zi au mari șanse să se împlinească și de fiecare dată când o dorință devine realitate, credincioșii trebuie să mai desfacă un nod. Tot în această zi, cei care iau parte la slujbă trebuie să îmbrace haine negre și să aprindă câte o lumânare pentru fiecare evanghelie citită, potrivit adevarul.ro.

Lumânările aprinse în Joia Mare trebuie duse acasă, iar credincioșii trebuie să aprindă câte una la fiecare început de lună, mai ales în zilele importante, cum ar fi ziua de naștere sau de căsătorie. Se spune că aceste au puteri miraculoase și aduc liniștea și înțelegerea în orice locuință, ținând la distanță forțele răului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce nu ai voie să faci în Joia Mare? Lucrurile de care trebuie să ții cont în această zi

A început Săptămâna Patimilor. Care este semnificația fiecărei zile din Săptămâna Mare?

Motivul uimitor pentru care este bine să aprinzi lumânarea de botez în Săptămâna Luminată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate