Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral?

Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral a devenit cauza tot mai multor decese, unele dintre ele la vârste fragede, dar studiile specialiștilor vin cu vești bune pentru femei. Mai exact, o nouă cercetare a arătat ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral.

Accidentul vascular cerebral, cunoscut și sub prescurtarea AVC, este o afecțiune care poate lăsa urmări grave, asta în situația în care nu provoacă decesul imediat. Acesta apare în momentul în care se sparge sau este blocat un vas de sânge aflat la nivelul creierului.

Ce pot face femeile pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral?

Un studiu realizat de cercetători a arătat că alăptarea poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Nenumărate cercetări au vorbit despre beneficiile alăptării pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, dar și despre efectele pozitive pe care acest obicei le poate avea asupra organismului mamei.

“Unele studii au arătat că alăptarea poate reduce șansele de a dezvolta cancer mamar, cancer ovarian și diabet zaharat de tip 2 la mamă. Constatările recente indică beneficiile pe care alăptarea le are în prevenirea bolilor de inimă și a afecțiunilor cardiovasculare.”, a spus Lisette Jacobson, profesor asistent la Universitatea din Kansas, potrivit medicaldaily.com

Studiul actual arată că femeile care au alăptat cel puțin o dată în viață au cu 23% mai puține șanse să sufere un accident vascular cerebral, dar și să fie diagnosticate cu cancer de sân, cancer ovarian sau diabet de tip 2. Concluziile oamenilor de știință au venit după ce au analizat aproximativ 80.000 de femei aflate la menopauză. Toate aceste femei au adus pe lume cel puțin un copil și mai bine de jumătate dintre ele au alăptat. În urma cercetării. specialiștii au descoperit că cu cât perioada de alăptare a fost mai mare, cu atât riscul de accident vascular cerebral a fost mai mic.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

4 remedii naturale împotriva paraziților intestinali

Dietele sărace în carbohidrați, un pericol pentru sănătate. Îți pot scurta viața!

Ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit? O mărime greșită îți poate afecta sănătatea!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate