Ce NU trebuie să faci atunci când bate clopotul la biserică

În tradiția populară românească, credincioșii respectă anual tot felul de tradiții și superstiții. Cu toate acestea, nu mulți oameni știu să repecte momentele în care bat clopotele într-o biserică.

Un astfel de moment trebuie să fie respectat, așadar este bine să ții cont de câteva reguli de bază atunci când auzit clopotele unei biserici.

Ce să nu faci când bate clopotul la biserică

Uită de problemele cotidiene

Dacă auzi bătaia clopotului în timpul zilei, opreşte-te pentru un moment din ceea ce faci şi acordă-ţi câteva minute pentru a medita, potrivit divahair.ro. Gândește-te mai mult la tine şi la cei dragi ţie. Acest lucru te va ajuta mult şi îți va induce o stare de linişte şi echilibru.

Nu da muzica la maximum

În general, clopotele bat duminica, înainte sau în timpul slujbelor. Într-un astfel de moment, este indicat să reduci volumul muzicii. Se va instala o atmosferă paşnică, iar asta să te pregăteşti cum se cuvine pentru o nouă săptămână.

Nu vorbi urât, nu jigni şi nu bârfi

Atunci când bat clopotele, și nu numai, este indicat să te abții de altfel de comportamente. Dacă ai adunat ceva tensiune în ultima vreme sau ești nervoasă, mai bine ascultă bătaia clopotului de la biserică pentru că vei reuși să scapi de emoțiile negative.

Nu-ți săruta iubitul!

Dacă ești în preajma iubitului și ai auzit bătaia clopotelor, ar fi mai bine să eviți gesturile intime. Poți să lași asta pentru mai târziu. Este un semn de respect pentru ceea ce semnifică acel sunet. De obicei, clopotele bat pentru un motiv bine întemeiat. Acestea pot să anunţe un eveniment religios sau un necaz petrecut în familia cuiva, ori alungă, potrivit unor credințe, un fenomen extrem – grindină, furtuni.

Dincolo de semnificaţia religioasă a bătăii clopotului, aceasta reprezintă un semnal pentru fiecare om, așa că trebuie să îl respecţi.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rugăciunea care te ajută să te vindeci mai repede de boli. Roagă-te la Sfântul Pantelimon pentru sănătate și tămăduire

Pe 27 iulie îl prăznuim pe Sfântul Pantelimon! Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox

Rugăciunea pe care trebuie să o spui de fiecare dată când aprinzi candela

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate