Ce metodă folosesc vedetele internaționale pentru a scăpa de simptomele neplăcute ale menopauzei? Orice femeie o poate încerca

simptomele neplăcute ale menopauzei

Menopauza este o perioadă delicată pentru orice femeie. Fiecare organism funcționează diferit, iar dacă anumite doamne se pot considera norocoase pentru că simptomele neplăcute și modificările hormonale nu le dau viața peste cap, altele fac față cu greu acestor schimbări.

În momentul în care intră la menopauză, organismul femeilor trece prin multiple transformări. Prima schimbare majoră este reprezentată de dispariția menstruației. De obicei, vârsta la care se poate instala menopauza este cuprinsă între 40 și 50 de ani, iar atunci când această perioadă fiziologică apare mai devreme putem vorbi despre o menopauză precoce.

Ce metodă folosesc vedetele internaționale pentru a scăpa de simptomele neplăcute ale menopauzei?

Femeile care au de suferit din cauza simptomele neplăcute ale menopauzei sunt tot timpul în căutarea unor metode care să diminueze stările de rău. Vedetele internaționale au descoperit cum pot trece mai ușor peste această perioadă din viața lor, iar tehnica folosită de celebrități s-a dovedit utilă în foarte multe situații.

Metoda care poate reduce simptomele neplăcute asociate menopauzei este terapia bazată pe mindfulness. Mai exact, această metodă presupune un fel de antrenament pentru creier care poate îmbunătăți bunăstărea mentală. Prin mediație, exerciții de respirație sau yoga, organismul reușește să facă față mai ușor stresului și durerii. Această metodă este folosită de actrițele Gwyneth Paltrow și Emma Watson, dar este recomandată și de specialiști pentru o bună funcționare a organismului.

Oamenii de știință de la Clinica Mayo din Minnesota, SUA, au studiat această metodă și au descoperit că femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani care practicau această tehnică au avut mai puțin de suferit din cauza depresiei, anxietății sau iritabilității, comparativ cu cele care nu făceau acest lucru.

“Cercetările noastre sugerează că tehnica mindfulness poate fi un instrument care să reducă simptomele neplăcute ale menopauzei și stresul.”, a spus Dr Richa Sood, autorul studiului, potrivit thesun.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

6 dureri de stomac pe care nu ar trebui să le ignori. Pot ascunde afecțiuni grave!

Cum arată dieta care ar putea salva milioane de vieți? Regimul alimentar care îmbunătățește sănătatea

Adevărat și fals despre… ouă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate