Ce înseamnă spălatul pe dinți corect?

Spălatul pe dinți sau periajul dentar realizat corect te scutește de o mulțime de probleme ale dinților. Însă, în ciuda părerii generale, puțini sunt cei care își curăță dantura ca la carte. Ce înseamnă asta?

Spălatul pe dinți este foarte important nu doar pentru sănătatea dinților, ci pentru sănătatea întregului organism. Și asta pentru că, în lipsa unei igiene necorespunzătoare, pot apărea nereguli în întregul organism. Studiile au arătat, de exemplu, că boala parodontală crește cu peste 90% riscul de apariție al diabetului zaharat, iar în cazul femeilor însărcinate, cele care suferă de o boală parodontală riscă să nască prematur.

Așadar spălatul pe dinți trebuie făcut cu responsabilitate, respectând anumite reguli de igienă.

Timpul periajului, foarte important

Se știe, ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara. Dimineața, important e să periem dinții înainte de masă. De ce? Pentru că scopul spălatului pe dinți este, în primul rând, de a îndepărta placa bacteriană care se formează peste noapte și care este responsabilă de deteriorarea danturii. Durata periajului trebuie să fie de două minute, împărțite în 4 reprize, pentru jumătățile din partea de sus, adică ale maxilarului, și cele din partea de jos, ale mandibulei. Așadar, 30 de secunde pentru fiecare parte. În funcție de periuța de dinți folosită (electrică sau clasică) vei folosi anumite mișcări.

Dcă utilizezi o periuță electrică, mișcarea trebuie să fie de ghidare a periuței, de-a lungul și deasupra dinților și măselelor, în față și în spate. Dacă ai o periuță clasică, trebuie să execuți mai multe mișcări, cu răbdare, insistând pe fiecare dinte și măsea. Mișcări verticale, de sus în jos, dinspre interior spre exterior, și mișcări de rotație.

Spălatul pe dinți nu înseamnă doar folosirea pastei de dinți

Un alt element foarte important, dincolo de folosirea pastei de dinți este ața dentară. Aceasta este foarte eficientă, pentru că reușește ceea ce periuța nu reușește mereu, să curețe foarte bine spațiile dintre dinți. Iar ca totul să fie făcut ca la carte, e nevoie și de o apă de gură. Aceasta ajută nu doar la igienizarea dinților, ci și a gingiilor, mai ales dacă vorbim despre gingiile sensibile.

Citește și: Beneficiile Postului pentru sănătate

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului