Ce flori oferi și ce mesaje transmit?

Ce flori oferi

Ești o persoană pasionată de flori? Învață ce transmit acestea atunci când le oferi într-un buchet impresionant de flori. E o declarație de dragoste, un gest de prietenie sau un mesaj de adio?

Poți să te folosești de flori pentru a-i face celeilalte persoane o declarație. Nu le alege însă la întâmplare. În epoca Victoriană, atunci când aveau de transmis un mesaj – orice fel de mesaj – oamenii apelau la flori. Nici nu era trimis la întâmplare – e drept că cei care primeau erau la curent cu limbajul ascuns al florilor, însă te poți adapta. Poți explica chiar tu, într-un mesaj scris, de ce ai ales tocmai acele flori.

Flori alese în funcție de culoare sau dimensiune

În culori puternice/dimensiuni mari. În acest caz, e foarte clar. Este vorba despre o declarație de iubire romantică, pasională. Acest lucru este transmis cel mai bine de trandafiri, bujori sau lalele în culori tari.

În nuanțe pastelate. Sunt perfecte pentru onomastică sau ziua de naștere a cuiva drag. Reprezintă un gest de afecțiune, fără nici o conotație romantică. În acest caz, optează pentru flori îmbobocite sau flori nuanțe pastelate.

Flori în funcție de mesajul transmis

Vrei să faci o surpriză? Optează pentru un buchet de în culori din cele mai vesele sau chiar un buchet de flori de câmp. Portocaliul este vedeta acestor buchete. Vei vedea un zâmbet de bucurie afișat instantaneu pe chip.

Îmi pare rău. Florile sunt prima idee care îți vine atunci când vrei să-ți ceri scuze? Ai vrea să-i oferi florile preferate? Mai bine încearcă cu un buchet de flori albe (o orhidee albă sau o gardenia albă în ghiveci) și păstrează ideea florilor preferate pentru un context mai pozitiv. Scrie și un mesaj de părere de rău și ai șanse mari să fii iertat/ă.

Felicitări pentru o reușită. Optează pentru un buchet în nuanțe de galben-pastelat până la galben foarte puternic. Este nuanța perfectă pentru a transmite bucuria unui succes.

Citește și: Ce flori parfumate alegi pentru locuința ta?

Foto: Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber