Ce este “Trotuarul senzorial” și cum îi ajută acesta pe copiii cu nevoi speciale

trotuarul senzorial
Vezi pozele

Copiii cu nevoi speciale au nevoie de mai multă atenție, lucru de care este conștient și medicul psiholog Adrian Gemănaru, care încearcă să îi facă și pe cei din jur să conștientizeze faptul că acești copii merită tot sprijinul.

Adrian Gemănaru, medicul care a fost nominalizat la World Autism Festival, vrea să aducă în România, mai exact la Constanța, un concept nou și unic la noi în țară. Proiectul pe care acesta îl propune se numește “Trotuarul Senzorial” și se referă la un spațiu care să redea atmosfera sălbatică a naturii și să îi ajute pe copiii cu probleme să se integreze mai ușor în mediul din care fac parte. “Trotuarul senzorial” este un proiect la care au participat atât reprezentanții Primăriei Constanța, cât și copii sau artiști în desene 3D.

Ce este “Trotuarul Senzorial”?

“Trotuarul senzorial” păstrează forma trotuarului clasic, dar materialele din care este confecționat îl diferențiază de cele obișnuite. Mai exact, acest trotuar senzorial este confecționat din nisip, piatră, lemn, culori și textile speciale, materiale care puse împreună creează o atmosferă care îi ajută pe copiii cu probleme.

'După succesul pe care l-am avut cu proiectul Spaţiul Senzorial, am decis să extindem proiectul şi către exterior, în spaţiul public. Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de orice curios. Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă: desene 3D, colace marinăreşti, trunchiuri de copaci, parame groase, nisip, pietre sau bucăţi de lemn. Faptul că trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale în mijlocul Constanţei, pentru a putea să simţi sub tălpi, texturile trotuarului senzorial, trezeşte o stare aparte, de parcă te teleportezi în mijlocul naturii. Este cunoscut faptul că talpa piciorului reprezintă o hartă senzorială a întregului corp, iar toate organele noastre interne au corespondenţă în talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, însă îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii să vină oricând pentru a se bucura de natură în … mijlocul oraşului', a spus psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Psihologie Marea Neagra' şi coordonatorul proiectului.

Pentru a vedea cum arată “Trotuarul Senzorial” deschide galeria foto de mai sus.

 

Citește și:

Școală, școală, vrem educație adevărată!

Pedepse dure pentru elevii care își lovesc profesorii. Acestea sunt noile propuneri ale parlamentarilor

Rezultatele școlare și anxietatea de performanță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie