Ce este și cum te ajută Programarea Neuro Lingvistică

Zilnic ne regăsim în diferite ipostaze, jucăm diferite roluri în toate domeniile vieții noastre. Suntem copii, părinți, bunici, parteneri într-o relație de cuplu, oameni de carieră sau proprietari de afaceri și vrem să excelăm în toate aceste domenii, nu-i așa? Vrem echilibru, vrem să ne simțim împliniți și realizați!

O întrebare care deseori apare este cât de dificil poate fi să le realizăm pe toate, câți dintre noi avem puterea și capacitatea să facem acest lucru? Cum reușim să dăm atenție ariilor care ne interesează fără să ne decompensăm în celelalte, fără să aducem stres suplimentar și să evităm epuizarea? 
Pentru mine, Programarea Neuro Lingvistică a fost soluția. Această tehnică ne determină să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne înțelegem, să ne acceptăm și să acționăm pentru rezultate evidente.
În urma întâlnirii cu această „artă în știință' numită NLP, am realizat că singura constantă din viața noastră este „schimbarea' și pentru a ne adap-
ta acestor schimbări (pentru că nu e doar una), întotdeauna avem nevoie de abilități și comportamente noi.
Astfel, NLP reprezintă un instrument eficient pentru modificarea și ajustarea comportamentului și a devenit extrem de productiv, pentru că se bazează și utilizează legătura dintre minte și corp pentru a produce comportamente noi. Pentru cei neinițiați, Programarea Neuro Lingvistică este poate un alt jargon psihologic, care are puține sau chiar deloc beneficii reale, pentru că se bazează pe cum anume funcționează psihicul nostru în anumite circumstanțe și mai puțin pe cauzele acestora. Cu toate astea, în realitate, NLP este probabil, cea mai ingenioasă abordare a modificărilor comportamentale.

Câteva beneficii ale NLP
Programarea Neuro Lingvistică oferă
o abordare eficientă și testată în timp, pentru a ne ajuta să ne autodisciplinăm și să dobândim abilități noi pentru atingerea obiectivelor propuse. Ne este dificil să atingem obiective/scopuri/țeluri, principalul motiv fiind acela că ne este ușor să amânăm. Astfel, o tehnică numită „Lanț de ancore' este calea cea mai bună pentru a scăpa de procrastinare.
Anxietatea și stresul sunt experiențe mentale comune prin care am trecut cu toții, măcar o dată în viață. Impactul uriaș al programării Neuro Lingvistice asupra anxietății este descoperirea faptului că anxietatea se declanșează în mod natural din subconștient, prin urmare orice abordare pentru combaterea anxietății trebuie să fie una care acționează asupra minții subconștiente.
Mulți dintre noi știm că avem obiceiuri care ne sabotează și suntem conștienți că le avem, totuși ne simțim neputin-cioși să scăpăm de ele. Prin utilizarea tehnicilor cu submodalități, programarea Neuro Lingvistică poate fi de folos în acest sens.
Un lider trebuie să fie disciplinat și orientat spre obiective, în tot ceea ce face. Deoarece am concluzionat mai devreme că NLP este un instrument util pentru stabilirea și atingerea obiectivelor, precum și pentru eliminarea obiceiurilor proaste, se subînțelege că, programarea Neuro Lingvistică ne poate face să devenim persoane mai eficiente și, de asemenea, ne face potriviți pentru posturi de conducere, dacă acest lucru face parte dintre obiectivele noastre.
NLP ne transformă percepția. Prin tehnicile Time Line Therapy® ne eliberăm de emoțiile negative ca furie, supărare, tristețe, frică, vinovăție, din trecut și ne „injectează' o doză sănătoasă de optimism, astfel încât să fim mai plini de speranță și mai dornici să facem față circumstanțelor dificile, iar asta se va traduce printr-o șansă mai mare de a obține mai mult succes în viață, datorită puterii mai mari de implicare în diferite activități. 
În educație, procesul învățării poate fi greu și sentimentul de descurajare îl poate face și mai dificil. NLP poate fi utilă pentru îmbunătățirea stimei de sine a tuturor copiilor, ajutând la dobândirea unui sentiment mai profund de relaxare și un nivel mai scăzut de anxietate, influențând capacitățile de învățare.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale NLP se regăsește în dezvoltarea abilităților de comunicare, în dialogul purtat cu noi înșine, precum și cu cei din jurul nostru. A învăța să folosim limbajul cu mai multă precizie și grație va conduce la un stil de viață trăit la superlativ.
Am expus doar câteva beneficii din multitudinea care există și închei acest articol prin a vă transmite revelația pe care am avut-o și eu, și majoritatea absolvenților mei: „Există viață înainte și după NLP'. Și această promisiune nu este pentru o viață ușoară, ci pentru una prosperă, plină de experiențe unice. 

Maria Teodora Veveriță – Master Trainer de NLP, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie și Coaching la NLP Discovery.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro