Ce este osteotomia personalizată. Primele osteotomii personalizate, realizate sub îndrumarea dr ortoped Vlad Predescu

Reconstruirea 3D a genunchiului operat

Osteotomia personalizată are două avantaje certe: dureri mult mai mici după operație și o tehnică mult mai precisă. Cea din urmă este necesară deoarece diferența între un rezultat bun și unul mediocru este foarte fină. Astfel, o eroare mai mare de două grade poate duce la un rezultat inferior.

Este lesne de înțeles ca o astfel de abatere nici nu poate fi percepută de ochiul chirurgului, oricât de experimentat ar fi. Prin urmare, acesta are nevoie de diferite instrumente ajutătoare pentru a obține rezultatul dorit. Inovația o reprezintă introducerea ghidurilor personalizate, care sunt construite pe anatomia fiecărui pacient. Acestea conțin toate informațiile mecanice și orientează mâna chirurgului astfel încât abaterile să fie minime.

Aceste instrumente sunt construite în urma unei tomografii computerizate complexe. Informația rezultată este încărcată într-un computer și se reconstruiește tridimensional genunchiul pacientului. Pe această randare se fac măsurătorile și se simulează intervenția chirurgicală astfel încât să fie aleasă soluția cea mai bună.

După efectuarea planului chirurgical, se trece la printarea 3D a ghidurilor și cu ajutorul lor se efectuează transele osoase și se fixează placa, astfel încât să fie evitate erorile chirurgicale. Această tehnică este extrem de precisă și permite efectuarea simultană a unor intervenții asociate, cum ar fi refacerea cartilajului cu membrane artificiale sau reconstrucția ligamentului încrucișat anterior.

Citește și Durerile de genunchi și gonartroza

Ce beneficii are osteotomia personalizată

Ne dorim ca aceste noi tehnici să devină un standard în chirurgia preartozică a genunchiului. Este clar că putem modifica evoluția naturală a artrozei, însă numai dacă pacienții noștri înțeleg că trebuie să vină din timp la consult.

Cu ajutorul medicinei anului 2018, invaliditatea provocată de aceste afecțiuni nu mai este o opțiune. Pacienții pot reîncepe să practice sport și să aibă o viață activă într-un timp foarte scurt după operație, ceea ce este cu adevărat îmbucurător, pentru că durerile de genunchi dispar după aceste intervenții', concluzionează dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie-traumatologie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului