Ce este limba geografică?

Limba geografică este o afecțiune a limbii care poate fi îngrijorătoare, din cauza aspectului neuniform. Însă acest lucru nu aduce mari probleme de sănătate. Iar stările de disconfort pot fi tratate ușor.

Ce legătură există între limbă și geografie? Limba geografică este o anomalie a limbii ușor de recunoscut – pe limbă apar niște pete de o culoare mai intensă sau niște așa-zise șanțuri care, de-a lungul anilor, își modifică forma. Întrucât aceste zone care ies în evidență sunt delimitate de un contur, porțiunea respectivă seamănă cu o hartă.

Nu există o anumită perioadă în care aceste semne apar. Limba geografică este întâlnită și la copii, și la adulți deopotrivă. De aceea, părinții nu ar trebui să fie îngrijorați dacă limba copiilor își schimbă forma. Conform wikipedia.org, s-a constatat totuși că genul feminin este mai predispus la această afecțiune.

Interesant este faptul că, până în prezent, nu s-a găsit o explicație clară pentru apariția acestor anomalii pe limbă. Unele cercetări indică o legătură între limba geografică și psoriazis, însă nu este nimic confirmat științific.

Există tratament pentru limba geografică?

Întrucât este vorba despre o afecțiune benignă, care nu pune viața persoanelor cu acest diagnostic în pericol, nu există niciun tratament specific, care ar putea îmbunătăți aspectul vizual. Căci acesta este, de fapt, cea mai stringentă problemă.

În cazul unor persoane, s-a observat o sensibilitate a limbii, mai ales atunci când consumă alimente foarte picante sau când folosesc produse de igienă dentară puternic mentolate.

În acest caz, medicii recomandă anumite produse care să atenueze durerea, anestezice pentru clătirea cavității bucale, în unele cazuri și unguente corticosteroidice, precum și suplimente cu vitamina B.

Citește și: Cherofobia îți afectează calitatea vieții

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate