Ce este „flurona”? Iată ce trebuie să știți

„Flurona' este un termen inventat pentru a descrie condiția de a fi infectat cu Covid-19 și gripă simultan. Săptămâna trecută, un ziar israelian a raportat că două femei au fost testate pozitiv atât pentru COVID-19, cât și pentru gripă, ridicând întrebări cu privire la modul în care cei doi viruși ar putea afecta pe cineva care îi contractă în același timp.

Oamenii s-au îngrijorat că există o infecție complet nouă de care să-și facă griji. Dar, în timp ce infecțiile duble abia acum au fost raportate, contractarea lor în același timp nu este nouă și nici nu este un nou tip de virus, explică cercetătorul clinic în boli infecțioase Laurel Bristow.

„Deși poți fi co-infectat cu gripă și COVID în același timp, flurona face să pară că și-au unit forțele pentru a crea un nou super virus. Este doar o poreclă care atrage atenția. Sunt doi agenți patogeni separați', spune Bristow pentru PEOPLE.

Aceste cazuri de boli combinate au loc de la începutul pandemiei.

„Unul dintre primele cazuri de COVID pe care le-am identificat la locul de muncă în martie 2020 a fost de fapt co-infectat cu ambii viruși. Nu este deloc nou și nici neașteptat. Chiar înainte de COVID am observat co-infecții cu lucruri precum gripa și RSV (virusul sincițial respirator ) sau gripa și rinovirusul', a mai spus Bristow, care lucrează la Universitatea Emory din Decatur, Georgia.

Câți oameni suferă atât de COVID-19, cât și de gripă este „greu de spus', spune Bristow, deoarece simptomele virusurilor sunt foarte asemănătoare. Oamenii ar trebui să fie testați pentru ambele boli pentru a ști că le-au avut în același timp, iar mulți acum sunt testați doar pentru COVID-19, un caz suplimentar de gripă ar rămâne probabil nedetectat.

Pentru a vă proteja împotriva ambilor viruși, sfatul este același: vaccinați-vă împotriva COVID-19 și a gripei, purtați măști, rămâneți acasă când sunteți bolnav și beți multe. Și pentru persoanele care se infectează cu ambele, planurile de tratament nu sunt diferite de cele în cazul în care ați avea unul dintre viruși.

Și Bristow a spus că, deși „flurona' nu este nouă, „sperăm că asta cel puțin va pune capăt conspirației conform căreia toate cazurile de COVID sunt de fapt gripă'.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri