Ce este diastaza abdominală?

Diastaza abdominală afectează și femeile și bărbații. Însă un număr ridicat dintre femeile care au născut și au rămas, la mai mult timp de la naștere, cu un abdomen mărit, primesc acest diagnostic. Și asta în ciuda eforturilor de a slăbi, prin dietă și alimentație.

De ce este important să știi dacă abdomenul tău este afectat de diastază abdominală? Pentru că în încercarea de a scăpa de kilogramele în plus din jurul abdomenului, poți face exerciții fizică incorecte, care să-ți agraveze problema.

Dar ce este, de fapt, diastaza abdominală? Este o separare a mușchilor abdominali în stânga și în dreapta liniei mediane a abdomenului. Aceasta poate apărea atât la femei, cât și la bărbați. Ridicarea unor greutăți mari, efectuarea unor exerciții nepotrivite de fitness pot duce la apariția acestei separări a mușchilor.

Diastaza abdominală, cum o recunoști?

Există o metodă simplă prin care te poți autodiagnostica.

Întinde-te pe spate, îndoaie genunchii și lipește tălpile pe sol. Pune o mână la ceafă, iar degetele de la cealaltă mână sunt așezate perpendicular (nu paralel!) pe abdomen, chiar sub zona sternului. Apoi ridică încet capul, bagă bărbia în piept și glisează degetele spre bazin. Dacă simți un gol mai mare de 2 cm, acela reprezintă diastaza abdominală.

Ce efecte are acest diagnostic?

Netratată sau nediagnosticată, această afecțiune va provoca dureri de spate, incontinență urinară, balonări, probleme ale tranzitului intestinal și chiar durere în timpul actului sexual.

Un consult de specialitate este recomandat, alături de o discuție cu un kinetoterapeut. Acesta îți va spune care sunt exercițiile fizice sigure pentru refacerea și apoi menținerea musculaturii abdominale în stare optimă. Și asta pentru că diastaza abdominală poate reveni.

Exercițiile fizice vor fi alese astfel încât să nu pună și mai multă presiune pe abdomen. Conform specialiștilor, recuparea durează între 3 luni și până la un an.

Citește și: Anexita nu este cistită

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate