Superstițiile au făcut parte din viața oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt asociate cu aproape toate sărbătorile majore, iar Crăciunul nu face excepție.
Crăciunul este o sărbătoare plină de superstiții și credințe populare, însă nimeni nu știe cu siguranță când au apărut acestea.
Colindatul de Crăciun la casele oamenilor este o tradiție străveche. Se spune că, dacă îi refuzi, vei avea de ghinion pentru restul anului.
Nu se face cadou de Crăciun încălțăminte niciodată. Dacă faci asta, în viitor acea persoană poate ieși din viața ta.
Zăpada de Crăciun înseamnă că Paștele va fi verde.
Pentru a fi sănătos pe tot parcursul anului următor, e bine să mâncați un măr în ajunul Crăciunului.
Pentru a nu se alunga norocul din casă, este bine ca în Ajun să nu dai sau să nu împrumuți nimic. De asemenea, pentru a avea un an îmbelșugat este bine să faci măcar un cadou de Crăciun.
Semne bune se arată și dacă verși vin pe masă sau îți țiuie urechile. Dacă mai sus spuneam că nu este bine să împrumuți, iată că în Ajun este bine să recuperezi lucrurile deja împrumutate pentru a nu suferi pierderi în anul următor.
Dacă ai obiceiul de a glumi că lovești pe cineva, renunță! Cel puțin în ziua de Crăciun, dacă faci asta se spune că vei avea parte de bube tot anul următor.
Mai mult de atât, măcar pentru o zi, doamnelor, renunțați la curățenia obsesivă! Veți avea casa curată, însă norocul va fi alungat!
Crăciun fericit, sănătos și norocos!