Ce caută, de fapt, o femeie, care își înșală partenerul?

Este un subiect dezbătut adesea ȋn șoaptă, ca o cutumă ascunsă de care ne rușinăm. Cȃnd o femeie ȋși ȋnșală partenerul este arătată cu degetul, judecată, criticată, evitată. Este pusă la zid și condamnată, atȃt de religie și societate, cȃt și de persoanele apropiate. Nimeni nu caută ȋnsă un răspuns la ȋntrebarea: ce a determinat-o să se comporte astfel? Ce caută, de fapt, o femeie, care își înșală parteneru

Femeile nu înșală pentru că vor sex, din plictiseală sau să mai treacă un nume pe răboj. Ele nu caută un bărbat cu care să petreacă doar câteva momente frumoase pentru ca mai apoi să se întoarcă în patul celuilalt.

Gestul de a înșela este pentru o femeie mult mai profund decât pare. De ce? Pentru că atunci când aleg să facă acest pas, ele încearcă mod inconștient să umple un gol, să satisfacă niște nevoi pe care din relaţia asumată nu le poate acoperi.

Ȋn ciuda a tot ce se crede, femeile nu înșală pentru plăcerea oferită de un alt bărbat ȋn pat. Pentru a ajunge să întrețină relații intime cu un altul, o femeie are nevoie de o poveste. Partea emoţională este cea care predomină. Pentru a se simţi confortabil și a lua decizia de a merge mai departe cu un alt bărbat, este necesar să găsească ȋn el ceea ce ȋi lipsește. Asta ȋnseamnă de cele mai multe ori afecţiune, atenţie, apreciere, ȋnţelegere, iubire.

Altfel spus, o femeie care ȋnșală caută un alt bărbat cu care să ȋși petreacă restul vieţii. Ȋn vechea relaţie nu mai găsește ceea ce are nevoie pentru a se simţi ȋmplinită, iar noul partener aduce ȋn viaţa ei exact ceea ce a pierdut sau nu a avut niciodată.

Ȋn timp ce bărbaţii care ȋnșală regretă de multe ori și aleg să rămȃnă tot cu vechile partenere, pentru femei lucrurile stau diferit. Ele caută un alt bărbat pe care să ȋl simtă aproape, care să le respecte, să le iubească. O femeie care ȋnșală este de cele mai multe ori pregătită să o ia de la capăt cu altcineva, decȃt să se ȋntoarcă la cel care nu o mai face fericită.

Sigur că a ȋnţelege comportamentul femeilor care ȋnșală nu ȋnseamnă încurajarea promiscuității. Soluţia nu este pentru nimeni să caute scuze, ci să găsească puterea de a rupe o relaţie care nu mai funcţionează ȋnainte de a ȋncepe alta.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Am aflat de la cititoarele Avantaje: trucuri eficiente pentru a ieși din situații de criză

Mai toată lumea face această greșeală când se spală pe dinți

Ce afecțiune poate duce la suicid?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dragoste & Sex