Ce beneficii are mierea de mană

mierea de mana

Mierea de mană este un tip de miere pe care albinele o produc prin colectarea sevei de pe frunzele sau ramurile unor conifere precum bradul, pinul, molidul sau al unor foioase precum stejarul și arțarul.

mierea de mana

O altă modalitate de producere a mierii de mană o reprezintă colectarea de către albine a excrețiilor produse de insectele care se hrănesc cu seva copacilor. Înainte de a fi eliminată de insecte, seva ingerată suferă anumite transformări în interiorul sistemului digestiv al acestora, îmbogățindu-se cu zaharuri și principii nutritive. Mierea de mană este mult mai închisă la culoare și mai puțin dulce decât mierea obișnuită.

Mierea de mană, calități nutriționale de excepție

Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor. Acest aliment mai conține 16% apă, 38% fructoză, 27% glucoză, 3% sucroză, 9% dextroză, 5% melezitoză, 7% aminoacizi și minerale. Datorită bogăției de principii nutritive, mierea de mană are o serie de proprietăți terapeutice de excepție.

O varietate de beneficii pentru sănătate

Favorizează refacerea florei intestinale: oligozaharidele care intră în compoziția mierii de mană sunt prebiotice care susțin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin. De aceea, este bine să consumi această miere în perioadele în care îți administrezi antibiotice, utilizate, de regulă, în tratarea infecțiilor bacteriene.

Sprijină combaterea radicalilor liberi: antioxidanții din compoziția acestui tip de miere combat radicalii liberi și reduc daunele provocate de aceștia. În acest fel, mierea de mană contribuie la menținerea stării generale de sănătate a organismului.

Are acțiune antibiotică: proprietățile antibacteriene și enzimele din compoziția sa fac din această miere un agent antibacterian puternic, fiind remediul perfect în cazul tusei.

Susține activitatea nervoasă: în compoziția acestui tip de miere intră aminoacizi și minerale precum cobaltul, manganul, zincul, fosforul și sulful, care hrănesc sistemul nervos și susțin activitatea cerebrală. Odată cu îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, se ameliorează semnificativ și abilitățile intelectuale.

Îmbunătățește imunitatea: grației concentrației de substanțe bioactive, mierea de mană crește imunitatea, fiind recomandată cu precădere în anemii, spasmofilii sau infecții respiratorii.

Previne osteoporoza: datorită prezenței calciului și sărurilor de magneziu, mierea de mană întărește oasele, prevenind osteoporoza și afecțiunile articulare.

Tu ai consumat până acum miere de mană și dacă da, în ce scop?

Află mai multe despre afecțiunile pe care le poți trata cu miere de albine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate