Ce avantaje ai dacă bei prosecco la fiecare final de săptămână, nu doar la ocazii speciale?

Există anumite băuturi alcoolice care, pe lângă gustul deosebit și senzația plăcută pe care o lasă, pot avea efecte benefice asupra sănătății. Bineînțeles că acest aspect se aplică doar în cazul în care este vorba despre consum moderat.

Una dintre aceste băuturi este prosecco, vinul spumant alb pe care îl găsești în diferite variante în cadrul magazinului online BeiCeVrei. În cele ce urmează, vei descoperi câteva avantaje asociate cu consumul săptămânal al unui pahar din acest vin spumant!

Contribuie la sănătatea inimii

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii asociate cu consumul vinului alb spumant de origine italiană este reprezentat de faptul că acesta poate fi bun pentru sănătatea inimii. Datorită bulelor care conțin polifenoli (compuși plini de antioxidanți), apare o serie de avantaje. 

De exemplu, tensiunea arterială scade în mod natural și circulația sangvină este stimulată. Toate aceste aspecte reduc riscul apariției de atacuri vasculare și contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. 

Previne problemele asociate cu sistemul respirator

La fel ca alte soiuri de vin alb, această băutură poate îmbunătăți sănătatea plămânilor. Totodată, consumul moderat are capacitatea de a preveni afecțiunile asociate cu sistemul respirator. Astfel, dacă ești în căutarea unei băuturi care să îți păstreze țesuturile pulmonare sănătoase, ai găsit ceea ce doreai!

Stimulează viața sexuală

Conform unui articol publicat de Journal of Sexual Medicine, femeile care consumă nu mai mult de două pahare de prosecco au libidoul crescut, un aspect care poate fi adevărat și în cazul bărbaților. Explicația constă în conținutul bogat de antioxidanți, care stimulează producția de oxid nitiric, relaxează pereții arterelor și sporește fluxul sanguin. 

Îmbunătățește capacitatea de memorare

În mod obișnuit, memoria și alcoolul nu fac casă bună împreună. Totuși, atunci când vine vorba de vinul alb spumant, consumul moderat este asociat cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Dacă bei unul sau două pahare de prosecco la finalul săptămânii, vei avea de câștigat din acest punct de vedere.

Conform unui studiu efectuat de profesorul Jeremy Spencer, această băutură poate încetini apariția tulburărilor cognitive asociate cu bătrânețea, precum demența. Totuși, trebuie menționat că studiul nu a fost efectuat pe oameni, ceea ce înseamnă că este recomandat să tratați cu prudență această informație. 

Reduce riscul apariției diabetului

Alt studiu realizat în anul 2009 susține că toate tipurile de vin au capacitatea de a reduce șansa de a avea diabet cu 13%. În cazul în care suferi deja de această problemă de sănătate, este bine să ai în vedere că glucagonul (hormonul care crește concentrația sangvină a glucozei) nu funcționează atunci când consumi alcool. 

În anumite cazuri, contribuie la prevenirea apariției cancerului

Din moment ce conține flavonoide, compuși cu puternice proprietăți antioxidante, se consideră că această băutură poate ajuta la prevenirea cancerului. 

Oferă un aspect plăcut pielii și tenului

Alt efect benefic oferit de prezența antioxidanților se referă la îmbunătățirea aspectului pielii. Datorită acestora, un pahar ocazional de prosecco contribuie la detoxifierea și la netezirea pielii. Totodată, acesta uniformizează aspectul tenului.

Poate eleva buna dispoziție

Printre componenții vinului spumant se numără și oligoelemente naturale de zinc, magneziu și potasiu. Datorită acestora, consumul ocazional al unui pahar de spumant poate îmbunătăți starea de spirit creând energie pozitivă.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de toate aceste avantaje, accesează platforma online a magazinului BeiCeVrei și comandă sortimentul tău preferat de prosecco. Nu în ultimul rând, reține că toate aceste beneficii apar doar în cazul consumului moderat de alcool.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial