Cauți modalități să-ți optimizezi spațiul dintr-o baie mică? Iată câteva stiluri arhitecturale pe care să le încerci!

Ai o baie mică, iar în fiecare dimineață și seară simți că nu ai spațiu suficient de mișcare? Aglomerarea de produse de îngrijire te face să cauți soluții de optimizare a spațiului? Înainte de toate, ar fi bine să știi un detaliu – chiar dacă baia ta are dimensiuni reduse asta nu înseamnă că trebuie să sacrifici stilul sau confortul personal.

O baie de dimensiuni mici sau una dedicată copiilor și adolescenților poate fi aranjată cu ușurință dacă dispui de soluții ingenioase și alegi finisaje ceramice moderne. Astfel, stilurile pot varia în funcție de vârstă și preferințe, însă câtă vreme te folosești de elemente decorative sau funcționale care să creeze un ansamblu unitar și armonios te vei bucura de o baie perfectă nevoilor tale.

Dacă te afli în căutare de soluții pentru a-ți optimiza spațiul din camera de baie, acest articol ți se va părea extrem de util. Home36 îți oferă câteva sfaturi practice în alegerea stilului de design care să se potrivească nevoilor tale:

Stilul minimalist

În ultimii 10 ani, stilul minimalist a devenit foarte popular, atât în ceea ce privește amenajarea băii, cât și altor spații de locuit. Minimalismul este practic și estetic, fiind caracterizat de linii drepte, culori neutre și materiale mate. Nuanța cea mai des întâlnită în acest stil de design interior este albul, dar la fel de potrivite sunt și culorile vibrante și îndrăznețe, ideale pentru persoanele tinere și energice. 

Stilul rustic

Tot mai puțin folosit în zilele noastre (excepție făcând hotelurile din zonele rurale), stilul rustic este des întâlnit în amenajarea băilor din pensiunile agroturistice sau din zone montane. Aici piesa de rezistență sunt obiectele de mobilier fabricate din lemn masiv, care adaugă o notă de eleganță și autenticitate.

Stilul romantic

Se distinge prin detaliile decorative bogate, finisajele de înaltă calitate și multă eleganță. Este un stil de design interior care se potrivește unei case cu adevărat unice și remarcabile.

Stilul vintage

Reprezintă cea mai bună modalitate a artiștilor sau a celor care lucrează în domeniul creativ de a-și exprima personalitatea. Acest tip de design interior se folosește de obiecte decorative originale și contemporane, care să aducă un plus de eleganță.

Dintre toate stilurile cel minimalist ți se pare potrivit? Lucruri pe care trebuie să le ai în vedere 

Dintre toate stilurile de design menționate mai sus, cel minimalist este cel mai potrivit pentru o baie mică. Astfel, pentru optimizarea spațiului, o bună idee este instalarea unei cabine de duș moderne de la Home36. Din ce în ce mai multe persoane preferă un duș rapid în locul unei băi lungi și fierbinți. 

Achiziționează un WC cu funcție de bideu

Pentru a-ți optimiza spațiul dintr-o baie mică se recomandă să încorporezi cât mai multe funcții într-un singur sistem. De exemplu, recomandarea specialiștilor este să optezi pentru un vas de WC modern care include funcția de bideu – nu doar că ocupă mai puțin spațiu, dar are și un aspect extrem de estetic.

Alege mobilierul suspendat

La fel de potrivit în optimizarea spațiului disponibil în camera de baie este și să alegi mobilierul suspendat. Astfel, vei avea loc suficient pentru stocarea și organizarea obiectelor personale. 

Alege o oglindă de dimensiuni mari

Unul dintre trucurile utile pentru a crea senzația de amplitudine într-o încăpere mică este folosirea suprafețelor mari reflectorizante – oglinzi, geamuri mari. Modelele rotunde sau hexagonale de oglinzi adaugă un plus de originalitate băii, iar cele rotunde oferă și spații de depozitare suplimentare.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial