Câți ani ar fi avut Marylin Monroe?

Faimoasa și inimitabila Marylin Monroe ar fi împlinit anul acesta, chiar de ziua copilului, 95 de ani. Cu o viață scurtă, dar intensă, actrița/cântăreața/fotomodelul a devenit sex-simbolul secolului trecut. Chiar și acum, viața ei continuă să fascineze oameni de pretutindeni.

Viața lui Marylin Monroe a fost ca un roller coaster fără oprire. Poate astfel se explică și propriile deparaje: dependența de alcool și medicamente, care se spune că i-au adus și sfârșitul vieții, la 36 ani.

Născută în Los Angeles, cu numele Norma Jeane, a fost dusă la orfelinat la nici două săptămâni. Mama ei suferea de schizofrenie, iar revenirile ei erau de scurtă durată, însă suficient de intense, încât să-și piardă drepturile părintești. Este încredințată prietenei mamei, însă după căsătoria acesteia, Norma ajunge din nou la orfelinat și de acolo în mai multe familii unde se presupune că a fost abuzată.

Marylin Monroe, o viață de film

La 16 ani se căsătorește cu fiul unui vecin care pleacă ulterior pe front. În lipsa acestuia se angajează într-o fabrică de vopsit piese de avioane, ca muncitoare necalificată. Acolo este descoperită de un fotograf care poza femei din fabrici și i se propune un contract de modelling. Curând, ajunge să fie una dintre cele mai de succes fotomodele și încheie astfel și primul contract cu o casă mare de film, 20th Century Fox. La 20 de ani divorțează și se lansează în industria filmului, unde succesul nu apare însă peste noapte. După câteva eșecuri profesionale și sentimentale, tânăra are prima tentativă de suicid.

Sex-simbolul anilor ’50

Imediat după acest moment, lucrurile încep să se așeze într-o direcție mai stabilă. Succesul devine mai palpabil: rolurile ei sunt mai vizibile, realizează câteva poze nud, care sunt imediat cumpărate de Hugh Hefner și publicate în prima ediție a revistei Playboy și începe o relație cu jucătorul de baseball Joe DiMaggio. Însă nici acest drum nu durează mult. Planul profesional nesatisfăcător, viața sentimentală instabilă – Frank Sinatra, președintele J.K. Kennedy și scriitorul Arthur Miller, care i-a fost și soț – și latura sa depresivă au adus-o în punctul în care a fost găsită decedată în propria locuință. Supradoză de medicamente? O crimă din direcția familiei președintelui? O „intervenție' a psihiatrului ei, dornic să obțină o parte din averea ei? Nici până în ziua de azi nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat. Singura certitudine este că în organismul ei a fost găsită o supradoză de medicamente extrem de puternice.

Printre filmele cele mai cunoscute în care a jucat se numără: Niagara, Gentlemen prefer Blondes, The Misfits, Some like it Hot, Don’t Bother to Knock.

Citește și: Spune Te iubesc și altfel

Foto: 123rf.com (imagine din expoziția Andy Warhol de la MoMA New York)

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro